Järgmisel nädalal toimuv festival Saund avaldas kogu programmi

Copy
Durbanist lendab Saundile kohale futuristlik trio Phelimuncasi.
Durbanist lendab Saundile kohale futuristlik trio Phelimuncasi. Foto: Pressifoto

Tuleval nädalal, 25.–27. juulil Hiiumaal Suuresadamas toimuv nüüdismuusika festival Saund on välja kuulutanud kogu muusikalise eeskava.

Väliskülalistest on lisandunud Saundi programmi Taani päritolu helilooja ja vioolamängija Astrid Sonne, Lõuna-Aafrika Vabariigi gqom-muusika pealinnast Durbanist kohale lendav futuristlik trio Phelimuncasi, tänavu deep-funk albumi välja andnud Briti tandem Michael J Blood & Samizdat ning Lõuna-Korea juurtega eksperimentaalmuusik Jena Jang.

Kodumaistest live-artistidest lisandusid üheksandat korda toimuvale festivalile tõusev scam-räpi täht Lotey, outsider-poppar Siim Pojeng, mudase ja happelise tantsumuusika tandem LLL, tigedat elektroonikat viljelev duo Scvmfvcks ja improvisatoorne kooslus Apparatus Apparata ja Lauri-Dag Tüür.

DJde rivistus on täienenud festivali vanade lemmikute tantsumuusika-jõukudega Haigla Pidu ja Öömaja, klubimuusika uut põlvkonda esindavate kangelastega Mia Estonia, DJ TBA, Echo Lucida jametamorf00s, Tansaaniast pärit afromuusika spetsialisti Yas Lo, melomaan Erkin Antovi ning Saundi residentidega DJ Julius, N8, Rain Tolk, Cool DJ Pinball, Susanna Raiend ja Tapes.

Nii öelda käsitöömuusika programmi esindab Saundil reede õhtul Helina Risti karaoke-show. Muusikaväliselt aga laupäeval toimuvad Madis Aesma viktoriin ning Kaarel Valteri nimeline maleturniir.

Nii reedel kui ka laupäeval tegutseb festivalil ka kino Suursadama-Sõprus, mida viib läbi tunnustatud filmikriitik Tristan Priimägi.

Juba varem on Saund välja kuulutanud sellised esinejad nagu Helena Hauff (Saksamaa), Lee Gamble (Suurbritannia), boipepperoni, Röövel Ööbik, Valge Tüdruk, Lil Till, Club Rats, Gregor Kulla, Music For Your Plants, MEGAMEGA Superstar, Kont OÜ ja Asiilanna.

Sel korral rajatakse Hiiumaale ka spetsiaalne lava Eesti õitsevale punk- ja alternatiivse roki scene'ile: spetsiaalsel MÜRA laval laupäeval astuvad publiku ette ansamblid Keskkool, Avemaria, Viktor Kuu,Skoone, C.C. ja Düsentroop.

Festivali Saund toimumist toetavad koostööpartnerid Goethe Instituut, Eesti Kultuurkapital, Eesti Filmi Instituut, Ellington, Põhjala Pruulikoda, Hyundai, Selver, Tridens, KGM ja Videal.

Tagasi üles