NÄDALA PLAAT Pröökav megastaar taob endale naelu kirstu (5)

Copy
Eminemi alter ego Slim Shady on ropu ütlemisega tegelane, keda iseloomustab provokatiivsus ja vägivaldsus.
Eminemi alter ego Slim Shady on ropu ütlemisega tegelane, keda iseloomustab provokatiivsus ja vägivaldsus. Foto: MARIO ANZUONI

Kas saab lahutada sisu ja vormi? Vormilt haaravalt, suurepäraselt produtseeritud, kuid sisult aegunult ning põhjuseta räuskavana mõjuv Eminemi 20. stuudioalbum «The Death of Slim Shady (Coup de Grâce)» sunnib taas seda küsima.

Jaak Leeri vahvas teoses «Savumees Einaril on kogu aeg buss katki» pani kogukonna kannatuse proovile üks riiakas tegelane, kelle kohta öeldi, et eks meil kõigil ole vahel paha tuju, välja arvatud Naabri-Matil, kellel on kogu aeg paha tuju. See tuleb meelde, kui kuulan 51-aastase Eminemi regulaarset sajatamist ja tüli norimist kõigi ja kõigega.

Muidugi, see ongi tema kaubamärk juba aastast 1999, mil ilmus tõelise plahvatusena mõjunud läbimurdealbum «The Slim Shady LP» ning põhjustas sellise resonantsi, millega viimati sai hakkama musta muusikat teinud valge mees Elvis Presley. Rassistiks, homofoobiks ja seksistiks peetud Eminemist sai mõneks ajaks konkurentsitult planeedi räppar number üks. Täna ta seda kindlasti pole, aga kes üldse oleks?

Märksõnad

Tagasi üles