Paljasjalgne päikesepoiss ehitas lauluväljakutäiest publikust endale rõõmsa ühendkoori

Copy
Multitalent Jacob Collier näitas Tartu lauluväljakul sundimatult, mida energia, inimhääle ja lauluväljakutäie publikuga annab ette võtta.
Multitalent Jacob Collier näitas Tartu lauluväljakul sundimatult, mida energia, inimhääle ja lauluväljakutäie publikuga annab ette võtta. Foto: Dmitri Kotjuh

Südasuviselt sumedal neljapäevaõhtul Tartu lauluväljakul koos sümfooniaorkestriga esinenud Londoni multitalent-imelaps Jacob Collier ja Alabama vokaalvõlurid Take 6 näitasid vabalt ja sundimatult, mida inimhääle ja lauluväljakutäie publikuga annab õieti ette võtta. Kaks ja pool tundi kestnud kontsert oli tõeline hea tuju manifest ning ühel ruutmeetril polnud nii palju õnnelikke ja naeratavaid nägusid ammu nähtud.

Viis orkestrit ühel laval

Esimest korda esinesid Jacob Collier ja Take 6 koos sümfooniaorkestriga mullu septembris Californias, ühel maailma suurima vabaõhukontserdisaali Hollywood Bowli laval. Sellest kontserdist räägitakse siiani ülivõrdes, ja põhjusega. Neil seitsmel mehel on kamba peale energiat kokku rohkem, kui oleks tarvis ühe viie lavaga neljapäevase festivali püstihoidmiseks.

Märksõnad

Tagasi üles