Kellele meeldib Tõnu Õnnepalu, see võib temaga jalutuskäigule minna

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Tõnu Õnnepalu kasutab kirjanikuna oma elust rääkides strateegiat, mille on laenanud stripparitelt: hoidmaks publiku tähelepanu, uudishimu ja erutust, ei tohi kunagi paljastada kõike ega ammugi teha seda liiga kiiresti.
Tõnu Õnnepalu kasutab kirjanikuna oma elust rääkides strateegiat, mille on laenanud stripparitelt: hoidmaks publiku tähelepanu, uudishimu ja erutust, ei tohi kunagi paljastada kõike ega ammugi teha seda liiga kiiresti. Foto: Margus Ansu

Pühapäevahommikuti on Klassikaraadios Tõnu Õnnepalu saatesari «Kõik nad on elada tahtnud». Omamoodi reisisaates külastab endale mikrofoni krae külge kinnitanud Õnnepalu kalmistuid, vanu mõisaid, hüljatud talukohti ning üksildasi kiriklaid Virumaal ja Järvamaal, Saare- ja Hiiumaal.

Mööda mõningaid Eestimaa surnuaedu ja mahajäetud paiku rännanud kirjaniku sõnul räägib saatesari elust ja igavikust. «Vaatasin, kellest seal juttu on, nende kivide ja ristide peal. Või kes seal elanud on. Ühesõnaga tuleb saates juttu inimestest, kes on olnud enne meid,» selgitas Õnnepalu ERRi portaalile.

Inimestele, kellele sobib Õnnepalu stiil ja filosoofia, on tegemist ilmselt väga meeltmööda saatesarjaga. Kõige parem on seda tänapäeva tehnika abil nautida kõrvaklappides, kõndides samasugustes kohtades, kus kirjanik Õnnepalu. Lisaks Õnnepalule vääristavad saateid Immo Mihkesoni helikujundus ning valitud heliteosed.

Tagasi üles