Mitte kõigest muusik: Michael Jacksonil oli üllatav varjatud anne (1)

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Michael Jackson
Michael Jackson Foto: LUKE FRAZZA / AFP

Augustis toimub Los Angeleses eriline oksjon, mille raames on Michael Jacksoni tulihingelistel fännidel võimalik omale soetada popikuninga loodud erilisi teoseid. Need teosed ei ole üldsegi muusikalised, vaid näitavad, millega Jackson armastas hobikorras tegeleda puhkehetkedel.

Nimelt pannakse oksjonifirma King's Auctions korraldatud oksjonil müüki 78 Michael Jacksoni loodud joonistust, millel on ka popikuninga signatuur. Beverly Hillsis toimuval oksjonil on enampakkujatel võimalik saada endale tähenduslik aare Jacksoni erakogust, mis kõneleb tema armastusest kunsti vastu.

Michael Jackson 1988. aastal.
Michael Jackson 1988. aastal. Foto: John Barrett / PHL / MPI / Capital Pictures

2009. aastal 50-aastaselt surnud Jackson oli terve elu kirglik kunstifänn ja alustas joonistamist juba varases eas. Jacksonil tekkis joonistamisharjumus tuuritades, sest tal oli võimalik sellega igal pool tegeleda. Selle hobi tõttu on Jacksonist maha jäänud suurem hulk joonistusi, mis augusti alguses haamri alla lähevad. 

«Jacksonit mõjutasid paljud kunstiliigid klassikalisest maalikunstist  arhitektuurini, popkunstist portreedeni,» kirjeldas King's Auctions muusiku kirge pressiteates. Oksjoni teeb unikaalseks tõsiasi, et eriti jõukatel on võimalik endale saada kõik 78 teost, kuid pakkumine algab miljonist dollarist. 

Vaata fotosid Jacksoni joonistustest!

Tagasi üles