KAS TÕESTI? Hollywoodi tippnäitlejatega spioonipõnevikku hakatakse filmima Eestis

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Richard Gere
Richard Gere Foto: REUTERS / Mike Blake / File Photo

Viis aastat jooksnud Prantsuse spioonisari «Salateenistus» («Le bureau des légendes») saab ingliskeelse uusversiooni, kus mängivad kuulsad näitlejad Michael Fassbender, Richard Gere, Jeffrey Wright ning Jodie Turner-Smith. Sarja võtted toimuvad mitmes riigis, sealhulgas Londonis ning usutavasti ka Eestis, vahendab Eesti Päevaleht. Alles hiljuti otsiti Facebooki grupis «Pean saama näidelda, muidu suren» seriaalile ka taustnäitlejaid.

Hetkel plaanitakse «Agentuuri» ingliskeelsele uusversioonile teha 10 jagu, mis jõuavad voogedastusplatformile Paramount+.

Kõik kümme jagu on kirjutanud Jez ja John-Henry Butterworth, esimesed kaks osa lavastab Joe Wright, kes on tuntud suurejooneliste kostüümidraamade poolest («Uhkus ja eelarvamus», «Lepitus»).

Sarjaga on seotud ka George Clooney ja Grant Heslov, kelle tootjafirma Smokehouse Pictures osaleb «Agentuuri» tegemises. Sari jälgib hoolikalt koolitatud ja välisriikidesse saadetud salaagentide tegevust. Vaata prantslaste versiooni reklaamklippi:

Sarja peaosatäitja, kahekordne Oscari nominent Michael Fassbender kehastub CIA agendiks, kes Londonisse naastes kohtub vana silmarõõmuga ning nende vahel tekib taas säde, ent lõkkele löönud suhet ähvardavad tema ohtlik karjäär, tegelik identiteet ja talle usaldatud tööülesanne.

Rahvusvahelise mõõtmega seriaali võtted toimuvad teadaolevalt ka Eesti erinevates kohtades. Casting-agentuuri Heads Up Casting ning võttegruppidesse töötajaid otsiva Münchhausen tehtud kuulutuse järgi otsitakse sarja taustnäitlejaid vanuses 18–55, kelle ülesanne oleks kehastada sõjaväelasi.

Michael Fassbender
Michael Fassbender Foto: Jordan Strauss / AP

Augusti keskel ja ühel päeval augusti lõpus toimuksid võtted Tallinna lähedal ning septembri lõpus Tallinnast eemal.

Tagasi üles