Kas avaldab muljet? Selline näeb välja oodatud Bob Dylani eluloofilm

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Lisaks Timothée Chalamet'le astub Dylani eluloofilmis üles Elle Fanning, kes kehastab Dylani esimest tüdruksõpra New Yorgis.
Lisaks Timothée Chalamet'le astub Dylani eluloofilmis üles Elle Fanning, kes kehastab Dylani esimest tüdruksõpra New Yorgis. Foto: Filmikaader

Muusikafännide jaoks on üheks oodatuimaks filmiprojektiks kujunenud režissöör James Mangoldi käe all valmiv Bob Dylani eluloofilm «A Complete Unknown». Film lähtub Elijah Waldi 2015. aasta raamatust ning esilinastub Ameerikas juba selle aasta lõpus. Värskes reklaamklipis kuuleb Dylanit kehastavat Timothée Chalamet'd kitarri mängimas ning ise laulmas.

Filmidest «Düün», «Wonka» ja «Kutsu mind oma nimega» tuntud Chalamet mängib biograafilises muusikafilmis noort Bob Dylanit, kes saabub 60ndate alguses Minnesotast New Yorki, jääb silma erakordse laulja-laulukirjutajana ning tõuseb oma sümboolse, mõjuvalt luulelise keelekasutusega kiiresti uueks suunanäitajaks Ameerika heitlikus kultuuris.

Timotheé Chalamet kehastub Bob Dylaniks filmis «A Complete Unknown», mille tegevus toimub aastatel 1961–1965.
Timotheé Chalamet kehastub Bob Dylaniks filmis «A Complete Unknown», mille tegevus toimub aastatel 1961–1965. Foto: Filmikaader

Film ei jutusta ümber tervet Bob Dylani elulugu – mida paari tunniga polekski võimalik teha –, vaid toimub ainult 60ndate esimeses pooles, lõppedes Dylani vastuolulise kontserdiga Newporti folkmuusika festivalil. Lisaks Chalamet'le löövad filmis kaasa Edward Norton, Elle Fanning, Monica Barbaro ja Boyd Holbrook, kusjuures Boyd Holbrook mängib noort Johnny Cashi. Režissöör James Mangold tegi kunagi ka Cashi eluloofilmi «Walk the Line», kus Cashi kehastas Joaquin Phoenix.

Mangold ütles Rolling Stone'i ajakirjale, et sai enne filmi tegema hakkamist Bob Dylaniga päriselt kokku. «Meie esimesel kohtumisel küsis Bob, millest see film rääkima hakkab. Ma vastasin talle, et see räägib kutist, kes on Minnesotas surnuks lämbumas, nii et ta jätab selja taha oma sõbrad ja pere ning loob ennast uuesti teises kohas, saab uusi sõpru, loob uue pere, saab uskumatult edukaks, hakkab uuesti lämbuma ja jookseb siis minema. Bob naeratas ja ütles, et talle see mõte meeldib.»

Vaata allpool värsket reklaamklippi, kus Timothée Chalamet laulab Dylani laulu «A Hard Rain's a-Gonna Fall»:

Tagasi üles