James Bond läheb pensionile

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
60ndate lõpus James Bondi kehastanud George Lazenby teatas, et saabunud on aeg lõplikult pensionile minna.
60ndate lõpus James Bondi kehastanud George Lazenby teatas, et saabunud on aeg lõplikult pensionile minna. Foto: REUTERS / Fred Prouser

Kui kinolinal esimest korda James Bondi kehastanud Sean Connery suri 2020. aastal, siis Connerylt teatepulga korraks üle võtnud näitleja George Lazenby on nüüd teatanud, et kavatseb pensionile minna. Austraaliast pärit näitleja mängis Bondi 1969. aasta filmis «On Her Majesty's Secret Service».

Lazenby andis otsusest teada sotsiaalmeediaplatvormil X. «See polnud kerge otsus, kuid on aeg teatada pensionile jäämisest. Ma ei näitle ega esine enam avalikult. Ei anna intervjuusid ega jaga autogramme. On olnud lahe teekond, kuid vanemaks jäämine nii lõbus ei ole. Sooviksin tänada oma mänedžeri ja sõpra Anders Frejdhi, kes on mind aidanud alates 2013. aastast. Ta on parim esindaja, kes mul kunagi olnud on. Saan nüüd keskenduda perega koos olemisele.» 

Näitleja ei unustanud avaldada tänu kõigile, kes on talle läbi aastate armastust ja tuge pakkunud. «See on mulle palju tähendanud,» kirjutas 84-aastane näitleja.

Enne James Bondi kehastamist töötas Lazenby automehaaniku ja seejärel modellina. Pärast «On Her Majesty's Secret Service'it» astus Connery taas Bondi rolli filmiga «Diamonds Are Forever», sest Lazenby ei tahtnud tegelaskuju rohkem kehastada. Lazenby on Bondi mänginud ühel korral, kusjuures näitleja teatas juba võtete ajal, et see jääb tema ainsaks Bondi-filmiks. 2020. aastal suri näitleja Diana Rigg, kes kehastas filmis Teresa di Vicenzot.

Hiljem on Lazenby mänginud filmides «Universal Soldier», «Who Saw Her Die?», «The Man From Hong Kong» ja «The Kentucky Fried Movie». Temast tehti 2017. aastal dokumentaaldraama «Becoming Bond», mis rääkis tema keerulistest kogemustest Bondi-seeriasse astumisel. Selle aasta alguses avaldas Lazenby toetust Aaron Taylor-Johnsonile, kellest kujunes tugev uus Bondi-kandidaat.

Lazenby on olnud abielus Chrissie Townsoni ning tennisemängija Pam Shriveriga. Näitleja on saanud kuus last, kuid üks suri 19-aastaselt vähki. Lazenby otsust karjäär lõpetada võis mõjutada eelmisel aastal juhtunud raske kukkumine, mille tõttu tuli näitleja toimetada haiglasse. 2023. aasta detsembris sai Lazenby haiglast koju.

Tagasi üles