Eesti Draamateater ei pikendanud Priit Pedajasega lepingut (1)

Copy
Priit Pedajas: Ei direktor Rein Oja ega ka Eesti Draamateatri kunstiline juht Hendrik Toompere jr pole mulle rääkinud, miks nad ei soovi minuga koostööd teha.  
Priit Pedajas: Ei direktor Rein Oja ega ka Eesti Draamateatri kunstiline juht Hendrik Toompere jr pole mulle rääkinud, miks nad ei soovi minuga koostööd teha.  Foto: Mihkel Maripuu

Alates eilsest, 1. augustist ei tööta Priit Pedajas enam Eesti Draamateatris, kus ta lavastajana 33 aastat ja sellest 19 aastat peanäitejuhina ametis oli.

«Eesti Draamateatri direktor Rein Oja sõlmis minuga eelmisel suvel (2023) tähtajalise lepingu. 31. juulil 2024 leping lõppes ja enam seda ei pikendatud,» selgitab Pedajas.

Pedajas ütleb, et ei oska vastata, miks koostöö ei jätku: «Ei direktor Rein Oja ega ka Eesti Draamateatri kunstiline juht Hendrik Toompere jr pole mulle rääkinud, miks nad ei soovi minuga koostööd teha. Teatri kontorist saadeti lakooniline e-kiri teatega lepingu lõpetamisest ja oli vist nii kirjas: pane digitaalne allkiri, et oled nõus lepingu lõpetamisega.»

Lahkumisteade tuli Pedajasele üllatusena: «Maikuu alguses ütles kunstiline juht Hendrik Toompere teatri koridoris minust mööda jalutades umbes nii, et lõpetame sinuga lepingu, me ei näe sind enam teatri edasistes plaanides… Millalgi juunikuus sain ametliku kirja lepingu lõpetamise kohta.»

Pedajas möönab: «Teatri kunstilisel juhil on vääramatu õigus luua oma trupp ja repertuaar. Kui mina tema plaanidesse ei sobi, siis nii olgu. Astusin juba maikuu lõpus Eesti Draamateatri uksest välja, uks langes selja taga kinni. Mida mul ikka öelda või kommenteerida?»

Tagasi üles