Tõnu Kaljuste taandub Tallinna Kammerorkestri kunstilise juhi kohalt (2)

Copy
Tõnu Kaljuste
Tõnu Kaljuste Foto: Eero Vabamägi

Tõnu Kaljuste annab sotsiaalmeedias teada, et augustiga lõpeb tema kunstilise juhi leping Tallinna Kammerorkestriga. Ka lõpeb tema tee Tallinna Filharmoonia ja Birgitta festivali kunstilise juhina.

Rahvusvaheliselt hinnatud koori- ja orkestridirigent Tõnu Kaljuste on Facebooki vahendusel teada andnud, et tema lepingud Tallinna Kammerorkestri, Tallinna Filharmoonia ja Birgitta festivali kunstilise juhina lõpevad. 

Eesti Filharmoonia Kammerkoori ja Tallinna Kammerorkestri asutaja Tõnu Kaljuste on olnud Tallinna Filharmoonia ja Tallinna Kammerorkestri kunstiline juht alates 2019. aasta septembrist. Birgitta festivali kunstilise juhi kohale asus Kaljuste 2022. aastal.

Ühtlasi jagab Kaljuste postituses oma viimaseid kontserte Tallinna Kammerorkestri ja Birgitta festivali kunstilise juhina.

Lisaks tööle dirigendina oli Kaljuste aastatel 2010 kuni 2020 Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia professor ja dirigeerimisõppe juht. Samuti kuuluvad Tõnu Kaljuste saavutuste hulka Grammy-võit 2014. aastal parima kooriesituse kategoorias Arvo Pärdi teose «Adam’s Lament» eest ning Rootsi Raadio koori ja Madalmaade kammerkoori peadirigendi roll.

Ka on Kaljuste plaadid võitnud mitmeid teisi auhindu: Cannes Classical Award (1999), Diapason d’Or (2000), Edison Prize (2000), Classic Brit Award (2003).

Tagasi üles