KÕVA MEES Legendaarne vampiiritapja purustas kaks Guinnessi rekordit

Copy
Wesley Snapes kehastas samanimelises kultusfilmis poolvampiir ja vampiiritapja Blade'i.
Wesley Snapes kehastas samanimelises kultusfilmis poolvampiir ja vampiiritapja Blade'i. Foto: Filmikaader

Wesley Snipes purustas kaks Guinnessi rekordit, vahendab The Hollywood Reporter. Mõlemad rekordid on seotud kultusfilmiga «Blade», kus Snipes kehastas poolvampiir ja vampiiritapja Blade'i.

Snapes alistas rekordid, kui naasis filmis «Deadpool & Wolverine» oma rolli juurde. See tegi Snipesist Guinessi rekordite raamatu järgi ametlikult pikima karjääriga Marveli tegelase. Kusjuures varasemalt hoidis seda rekordit Hugh Jackman, kes hoidis rekordit just Wolverine'i kehastamise eest.

Snipesi naasmine tähendab, et uus pikima karjääriga Marveli tegelase rekord on 25 aastat ja 240 päeva, sest Snipes astus esimest korda Blade'i rolli 1998. aastal. Jackmani esimene osatäitmine Wolverine'na oli alles aastal 2000.

«Blade» purustas aga ka teise Guinessi rekordi, kui sellest sai Marveli film, kus tegelase esinemiste vahele kahes järjestikuses filmis on jäänud rekordiliselt pikk aeg. Nimelt esines Snipes viimati tegelasena filmis «Blade: Trinity», mis ilmus 2004. aastal ning oli seega 19 aastat ja 231 päeva tagasi. 

Seni kuulus rekord Alfred Molinale, kes astus 17-aastat pärast filmi «Ämblikmees 2» linastumist Doc Ockina üles filmis «Ämblikmees: Pole Koduteed».

Viimastel aastatel on Marvel teinud tööd, et Blade uuesti ellu äratada. Wesley Snipesi poolt kuulsaks mängitud rolli peaks astuma hoopiski Mahershala Ali, kuid film on korduvalt ummikusse jõudnud. 

Snipes on ise naljatlenud ja öelnud, et ta jääb ainsaks Blade'ks, keda inimesed üldse kunagi suurel ekraanil näevad.

Vampiiritapja Blade tegelase lõid kirjanik Marv Wolfman ja kunstnik Gene Colan ning Blade'i tutvustati esmakordselt 1973. aasta juulis koomiksis «The Tomb of Dracula #10». Wesley Snipes mängis Blade'i kolmes filmis aastatel 1998–2004 ja Sticky Fingaz kehastas Blade'i lühiajaliselt samanimelises telesarjas.

Tagasi üles