INTERVJUU Klassikaline muusika ei sure. Niipea

Copy
Triin Veissmann (vasakul) ja Triin Ruubel pakuvad oma parimaid palasid järgmisel nädalal Fotografiska kammerkontsertidel. 
Triin Veissmann (vasakul) ja Triin Ruubel pakuvad oma parimaid palasid järgmisel nädalal Fotografiska kammerkontsertidel. Foto: Instagram

Augusti keskel kõlab Tallinnas Fotografiskas taas kord kammermuusika – kolmandat korda toimub festival Kammermuusika Fotografiskas.

Võtsime sel puhul nööbist kinni kahel suurepärasel viiuldajal, kahel Triinul, kes mõlemad seal ka üles astuvad. Ühtlasi on tegu ka õpilase ja õpetajaga, sest Triin Ruubel on EMTAs ka Triin Veissmanni õpetaja. Rääkisime juulikuus, Pärnu muusikafestivali paiku.

Kuidas muusiku suvi möödub, kas saab ka puhata või on aeg veel töisem?

Ruubel: Praegu on veel töine. Olen Pärnu muusikafestivalil, siin on väga ilus ja intensiivne aeg. Peale seda jälle rahulikumad paar nädalat ilma esinemisteta, aga see tähendab ikka viiuliga tegelemist ja uue repertuaari õppimist.

Veissmann: Minu suvi saab olema varasematest lühem – Frankfurdi semester (Triin Veissmann õppis Frankfurdi Muusika ja Esituskunstide Akadeemias – J. A.) lõppes juuli teises pooles ja EMTA algab septembrikuuga. Vahepealsesse aega jääb lisaks Fotografiska festivalile veel paar toredat projekti, aga puhata saab ka, lihtsalt peab selle graafikusse planeerima.

Küsiks teilt paari muusikapala, mis just suvega seostub?

Tagasi üles