Parteis, valitsuses ja riigikogus pole isiksusi – nii põrutab maailmakuulus Neeme Järvi ja lisab, et isiksusepõud on üldine, samas talendikaid inimesi Eestis on, aga nad ei saa välja paista.

«Annetele tuleks anda kuldne tee, mitte aga võrdsustada teistega. Kui [Hans Christian] Aavik on parem viiuldaja kui teised, siis peaks ta kümme korda rohkem makstud saama. Aga sellega polda nõus, sest miks keegi peab saama rohkem – mina tahan ka! Selline mõtlemine nullib ära talendid.»

Muidu naerusuine ja vägagi heas tujus, energiast pakatav Neeme Järvi läheb intervjuu ajal särinal põlema, kui räägib poliitikast ja eesti kultuuri elus hoidmisest.

«ERSO on maailmas ainuke orkester, kes koos Eesti Raadioga on sada aastat pühendunud Eesti muusikale. Nad on loonud kogu Eesti muusikakultuuri taimelava, tänu ERSO-le kõlab Eesti heliloojate looming. Muusikud teevad selleks iga päev väga rasket tööd. Harjutavad. Poliitikud aga ei saa aru, et meil on halvad töötingimused, olematu akustikaga saal ja viletsamad palgad kui ükskõik millistes maailma orkestrites. Inimesed lähevad Soome, et saaks natukene teenida raha. No kaua me niimoodi vireleme Eestis!»