Päriselt, see lugu? Endine president Donald Trump vihastas välja armastatud laulja (1)

Copy
Legendaarse häälega laulja Celine Dion.
Legendaarse häälega laulja Celine Dion. Foto: Jacques Boissinot / The Canadian Press via ZUMA Press / Scanpix

Ehkki endine Ameerika Ühendriikide president teab enda meelest ja enda sõnul kõigest kõike, ei tea ta selgelt just eriti palju autoriõigustest. Nimelt on Donald Trump taas oma kampaaniarallil kasutanud laulu, mille kasutamiseks tal ühtki õigust polnud, vahendab The Hollywood Reporter. 

Lugu, mida Trump kasutas, on Celine Dioni igihaljas hitt «My Heart Will Go On», mis on ennekõike tuntud kui filmi «Titanic» laul. 

Nüüd on Celine Dion ning teda esindav plaadifirma teinud avalduse, kus taunib igati Donald Trumpi ja J.D. Vance'i, kes on lugu kasutanud ilma igasuguste kokkulepete ja õigusteta. 

«Täna said Celine Dioni esindajad ja tema plaadifirma Sony Music Entertainment Canada Inc. teada, et tema lugu «My Heart Will Go On» on loata kasutatud Donald Trumpi ja J.D. Vance'i kampaaniarallil Montanas,» kirjutab plaadifirma Celine Dioni sotsiaalmeedia vahendusel tehtud avalduses.

«Päriselt, see lugu?» seisab naljatlevalt avalduse lõpus. 

Kusjuures see pole esimene kord, kui Donald Trump on presidendivalimiste ajal eiranud autoriseadust ning kasutanud muusikat, mille kasutamiseks tal luba pole olnud. Sealhulgas on varguse ohvriks langenud ka sellised megastaarid nagu Rihanna ja The Rolling Stones, kelles viimane ähvardas Trumpi suisa kohtuga. Neil Young aga täpselt seda tegigi, kui teada sai, et tema muusikat ebaseaduslikult kasutatakse – kaebas endise presidendi kohtusse. 

Ka keelasid Prince ja Sinead O’Connori esindajad Trumpil kasutada lugusid «Purple Rain» ja «Nothing Compares 2 U» ning Tom Petty perekond on Trumpi avalikult hukka mõistnud selle eest, et 2020. aastal kasutas president kampaania jaoks Petty lugu «I Won’t Back Down» ning sedagi ilma loata. 

Tagasi üles