MIS EDASI? Eurovisiooni lauluvõistluselt disklahvi saanud Hollandi laulja suhtes on uurimine lõpetatud

Copy
Hollandit Eurovisionil esindanud Joost Klein.
Hollandit Eurovisionil esindanud Joost Klein. Foto: JESSICA GOW

Mais toimunud Eurovisiooni lauluvõistluselt eemaldatud Hollandi esindaja Joost Kleini suhtes on menetlus lõpetatud, vahendab NL Times.

Rootsi prokuratuur andis teada, et uurimine Joost Kleini suhtes on lõpetatud, sest politseil pole piisavalt asitõendeid, et Joosti vastu süüdistust esitada. Kaameraoperaator esitas politseile kaebuse Kleini vastu, väites, et Hollandi esindaja tegi pärast 9. mail Malmös toimunud poolfinaali tema suunas «ähvardavaid» liigutusi.

Hollandi ringhääling AVROTROS ütles toona, et vahejuhtumisse segatud operaator filmis Kleini, ehkki laulja oli korduvalt palunud, et seda ei tehtaks. Seega läks operaator selgelt sõlmitud kokkulepete vastu ega austanud Joosti privaatsust. 

Süüdistuse tõttu eemaldas Euroopa Ringhäälingute Liit Kleini konkursilt vaid mõni tund enne 11. mail toimunud finaali, mida peeti juba siis ebaproportsionaalseks. Nüüd on ka selge, et reaktsioon tõepoolest oli ebaproportsionaalne, sest ühtki tõendit selle kohta, justkui oleks Joost operaatorit ähvardanud või tema suunas ähvardavaid liigutusi teinud, ei leitud. 

Klein ei ole olukorda veel kommenteerinud, küll aga lisas ta juuni lõpus oma sotsiaalmeedia kanalitesse hashtag'i «Eurovisioon 2025», mistõttu loodavad fännid, et Joostile antakse uuel aastal uus võimalus. 

Tagasi üles