Eestis esineb ansambel, mis teeb metal-muusikat kitarrideta

Copy
Atvm
Atvm Foto: Pressimaterjal

16. kuni 20. augustini müristavad Eestis karmid metal-bändid Euroopast, kes annavad üle Eesti kokku neli kontserti: Thecodontion Itaaliast ning Atvm Inglismaalt.

Thecodontion on atmosfääriline death/black metal'i bänd, mis asutati 2016. aastal Itaalias Roomas ning eripäraseks teeb neid see, et nad ei kasuta oma muusikas kitarre. Selle asemel loovad nad teravat metal-muusikat kahe tugevalt moonutatud bassiga, millest üks on soolode jaoks. Basskitarre saadavad trummid ja vokaal.

Vaatamata sellele, et nende muusikast puudub kitarr, pole Thecodontion teinud kuskiltki otsast allahindlust agressiivsuse teemal – Thecodontion on täpselt parajalt vali ning armutu täristamine, mis teeb au igale metal'i bändile. 

Oma 8-aastase tegutsemisaja jooksul on nad välja andnud ühe kauamängiva «Supercontinent» ning arvukalt singleid ja demosid.

Londonist pärit Atvm kasutab oma visiooni elluviimiseks ära erinevaid aspekte metal'i ajaloost, ent ei luba end seejuures konkreetsetel žanridogmadel dikteerida. Laias laastus võiks nende muusikat kirjeldada kui progressiivset death metal'it, kuhu on lisaks segatud meloodilist death metal'it, aga ka thrash'i, black'i ja post-metal'it. 

Tulemuseks on progressiivne death metal, mis eksperimenteerib metal-muusikaga ning tähistab ekstreemsema žanri kogu ulatust. 

Atvm on 12 aasta jooksul välja andnud samuti ühe täispika albumi ning hulgaliselt singleid ja demosid.

Selle tuuri raames annavad bändid kokku neli kontserti, millest esimene toimub reedel, 16. augustil Rakvere Kära Kantsis. 20. augustil annavad bändid kontserdi Tallinna klubis The Krypt, kus toimub ka kontserdi jäädvustamine. Tallinnas toetavad ansambleid ka Käptor ja Ukrainast päris Gentle Ropes.

24. augustil esinetakse Tartus, klubis Rock and Roll ning 25. augustil astutakse üles Viljandi konservatooriumis. Nii Tartus kui Viljandis kütab lava kuumaks death/thrash metal'i uustulnuk Theoretic.

Tuuri korraldab Sügis Productions.

Tagasi üles