ViruLaul lõimib Ehala ja Tungla loominguga muukeelseid

Copy
Eurovisioonil kuulsust kogunud Alika Milova esinejanimega Alika on üks neist muusikutest, kes pühapäevast alates muusikarõõmud üle keele- ja rahvusbarjääride kokku toob.
Eurovisioonil kuulsust kogunud Alika Milova esinejanimega Alika on üks neist muusikutest, kes pühapäevast alates muusikarõõmud üle keele- ja rahvusbarjääride kokku toob. Foto: Taavi Sepp

Taasiseseisvumispäeval toimub selline lõimumisüritus, millest on raske eemale jääda: Ida-Viru koorid ja Alika laulavad eesti keeles Olav Ehala laule Leelo Tungla tekstidele.

Taasiseseisvumispäevale pühendatud lõimumisalgatus ViruLaul24 on jõudnud lõpusirgele. Ligi aastapikkune ettevalmistustöö on seljataga, sel nädalal toimuvad Tallinnas ja Narvas viimased proovid ning pühapäeval, 18. augustil kell 19 alustavad ligi 200 muusikut Kohtla-Järve kultuurikeskuses esimest kontserti. Järgmisel päeval on kontsert Narvas ning taasiseseisvumispäeval, 20. augustil kell 14 Toila lauluväljakul. ETV teeb Kohtla-Järve kontserdist salvestuse ja erisaate, mille vahendusel saavad kontserti kuulata huvilised, kel pole võimalik neil kolmel augustikuu päeval Ida-Virumaale minna.

Lõimumisprojekti kontsertide ettevalmistusega tegeleb rohkearvuline toimkond, kuhu kuulub üle paarikümne inimese, nende seas hulk vabatahtlikke. ViruLaulu eesmärkide ja ettevalmistuse üle arutlesid sellega kõige tihedamalt seotud inimesed, kes on panustanud viimase aasta jooksul suure osa oma energiast ja ajast, et Olav Ehala muusika ja Leelo Tungla tekstidega laulud Ida-Viru ühendkoori, solist Alika ja Narva sümfooniaorkestri ettekandes kaunilt kõlada võiksid.

Tagasi üles