PILDID Nõnda sai noor jazzmuusik õpinguteks 5000 eurot

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy

Hansa Grupi Noore Muusiku Fondi 5000 euro suuruse stipendiumi pälvis jazzsaksofonist Paul Kaspar Saumets.

Ettevõtja Neeme Tammise ja tema sõprade rahastatava Hansa Grupi Noore Muusiku järjekordse stipendiumi pälvis Hollandis Maastrichti konservatooriumi bakalaureuseõppes õppiv jazzsaksofonist Paul Kaspar Saumets. Stipendium anti pidulikult üle neljapäeva õhtul Keila-Joa lossis Schloss Fall toimunud heategevuslikul kontserdil, millel lisaks Saumetsale esinesid veel Eva-Loviisa Rohtla ja Joel-Rasmus Remmel.

Hansa Grupi Noore Muusiku Fond on kolme tegevusaasta jooksul toetanud silmapaistvaid eesti noori anded enam kui 60 tuhane euro ulatuses. Fondi asutaja ja peamine rahastaja on ettevõtja Neeme Tammis, kel on õnnestunud viimastel aastatel fondi finantseerimisse kaasata ka kümneid oma sõpru, ettevõtete töötajaid ja partnereid. Tammise sõnul oli otsus toetada noort džässmuusikut strateegiline.

«Oleme seni panustanud peamiselt klassikalise muusikaga tegelevate noorte õpingute ja muude algatuse toetuseks ja etteruttavalt ütlen, et selles suunas kindlasti ka jätkame. Klassikaline muusika on miski, mis on Eestit kõvasti suuremaks ja nähtavamaks teinud ning kui me soovime, et see kõik kannaks meid ka järgmistel aastakümmetel, siis investeerida tuleb täna, nüüd ja kohe,» sõnas Tammis. Küll on aga tema sõnul oluline märgata ka teisi valdkondi.

«Paul Kaspar Saumets õpib heas koolis, veel kallimas riigis kui Eesti ja omab selget visiooni oma tulekust ning Holland keskkonnana seda soosib. Meil on hea meel anda oma väike panus, et Pauli ja tema perekonda sel teekonnal pisut toetada,» sõnas Tammis.

Paul Kaspar Saumetsa erialaõppejõud Hollandis on rahvusvahelise haardega jazzsaksofonistid Reiner Witzel, Greg Torunski ja Sam Newbould. Paul Kaspar on lõpetanud kiitusega saksofoni eriala Heino Elleri Muusikakooli rütmimuusika osakonnas, kus tema õpetajateks olid Lauri Kadalipp, Markus Eermann ja Raul Sööt. Paul Kaspar on mänginud Eestis õppimise ajal mitmes jazz- ja rütmimuusika ansamblis (Eller Big Band, Big Band Tartu, Eller Fusion Band), samuti on ta mitmel korral musitseerinud Soome Junior All Star Big Band’is ning kuulub täna Conservatorium Maastricht Big Band’i põhikoosseisu.

Paul Kaspar on end täiendanud jazzmuusika vallas mitmekümnel rahvusvahelisel meistri- ja suvekursusel, sh Jazz@Sibelius Summer Academy ja Imatra Big Band Camp (Soome) ning Virtual Jazz Workshop (USA). 2022. aastal võitis Paul Kaspar omaloominguga grand prix Heino Elleri Muusikakooli ERMO heliloomingu ja interpretatsiooni konkursil.

Hansa Grupi Noore Muusiku Fond on varem toetanud Karolina ja Hans Christian Aaviku debüütplaadi «Aeternus» väljaandmist, Triin Metsheina õpinguid Berklee Muusikakolledžis, Marcel Johannes Kitse ettevalmistust kuninganna Elisabethi nimelisel konkursil osalemiseks, pianist Tähe-Lee Liivi õpinguid Londoni ja Berliini muusikakoolides, ning noortele suunatud klassikalise muusika festivali «Kratt», asutades sinna juurde ka nimelise stipendiumi. Viimati pälvis fondi stipendiumi viiuldaja Triinu Piirsalu.

Lisaks osaleb Hansa Grupi Noore Muusiku Fond koos Eften Capitali ja Advokaadibürooga Sorainen ühisprojektis Heliloojate Liiduga, et tuua eraraha kaasaegse heliloomingu tellimise juurde. Hansa Grupi Noore Muusiku Fond ei ole juriidiline isik. Fond tegutseb Kultuuripartnerluse SA juures.

Tagasi üles