Lõpuks ometi: Pärnad said valmis uue filmi... ja nad põrutavad sellega Itaaliasse!

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Pärnade uus film esilinastub 21. augustil Itaalias Conversanos toimuval rahvusvahelisel animafestivalil Imaginaria.
Pärnade uus film esilinastub 21. augustil Itaalias Conversanos toimuval rahvusvahelisel animafestivalil Imaginaria. Foto: Filmikaader
  • Pärnade uue filmi tegevus toimub Itaalias.
  • Maailma esilinastus toimub juba 21. augustil.
  • Filmi tegemiseks kulus neli aastat.

Olga ja Priit Pärnal on saanud valmis Eesti Joonisfilmi ja prantsuse firma Miyu Productions koostööna uus film, mis esilinastub 21. augustil Itaalias Conversanos toimuval rahvusvahelisel animafestivalil Imaginaria. Üle mitme-mitme aasta rõõmustavad Pärnad filmihuvilisi uue tööga.

32 minutit kestva filmi «Luna Rossa» tootmine oli vägagi mahukas ja võttis kokku ligi neli aastat. Ajakulus oli kahtlemata oma osa filmi rikkalikul visuaalil. Lähtuvalt teose sisust võeti kasutusele innovatiivne tehnoloogia, kus nn Motion Capture süsteem talletab näitlejate liikumise 3D nukkudena arvutis ning lõpptulemuseks on ikkagi 2D joonisfilm. Näitlejateks olid VAT teatri Karolin Jürise, Tanel Saar ja Ago Soots.

Loo tegevus toimub Itaalias, tõenäoliselt Napolis. Peategelaste, kahe mehe ja kahe naise suhted on keerulised ning tahtlikult esitatud viisil, mis jätab vaatajatele piisavalt ruumi erinevateks tõlgendusteks. Samas liigub lugu kindlalt konkreetse eesmärgi suunas. Mis suunas, seda keelduvad autorid avamast ning jätavad leidmisrõõmu filmi tulevastele vaatajatele.

32 minutit kestva filmi «Luna Rossa» tootmine oli vägagi mahukas ja võttis kokku ligi neli aastat.
32 minutit kestva filmi «Luna Rossa» tootmine oli vägagi mahukas ja võttis kokku ligi neli aastat. Foto: Filmikaader

Millal «Luna Rossa» Eesti vaatajateni jõuab, ei ole hetkel veel selge. Maailma esilinastus toimub aga juba 21. augustil Imaginaria animafestivalil Lõuna-Itaalias. Pärnad on kohavalikuga väga rahul: «Film on meie jaoks valmis alles siis, kui näeme ja kuuleme täissaali reaktsiooni sellele. Mis võiks olla veel parem, kui meie pseudo-itaalia filmile reageerib esimesena päris-itaalia publik!»

Imaginaria rahvusvaheline animafestival toimub 18.-25. augustil Conversanos Lõuna-Itaalias.

Priit ja Olga Pärna «Luna Rossa» on valminud stuudios Eesti Joonisfilm, kaastootjaks prantsuse Miyu Productions. Filmi produtsent on Kalev Tamm, kaasprodutsendid Emmanuel-Alain Raynal ja Pierre Baussaron. Filmi tootmist on finantsiliselt toetanud Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital, Giga, prantsuse poolelt Centre national du Cinéma et de l’Image animée (CNC), Pictanova.

Tagasi üles