Suri prantsuse filmilegend Alain Delon (1)

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Alain Delon Cannesi filmifestivalil.
Alain Delon Cannesi filmifestivalil. Foto: REUTERS / Yves Herman / File Photo

Prantsusmaa kinokunsti kuldaja armastatuim täht Alain Delon suri 88-aastaselt. Stiilsetes filmides «Borsalino» ja «Le Samourai» mänginud Delon suri oma kodus Douchys, ümbritsetuna pereliikmetest.

Delon oli viimastel aastatel kehva tervise juures ning muutus erakuks. Viimasel ajal levisid Prantsusmaal uudised tema laste kibedatest tülidest.

Kõige nägusamaks filminäitlejaks peetud Delon säras 60ndatel režissööride Michelangelo Antonioni, Luchino Visconti ja Jean-Pierre Melville'i suurepärastes filmides. 90ndatel hakkas ta filmides palju vähem mängima, kuid meedias sai ta jätkuvalt laialdaselt tähelepanu. Karjääri jooksul osales ta umbes sajas filmis.

Alain Delon filmis «Le Samourai».
Alain Delon filmis «Le Samourai». Foto: Filmikaader

Deloni pere ütles teaadandes: «Alain Fabien, Anouchka, Anthony ja tema koer Loubo teatavad suure kurbusega oma isa surmast. Ta suri rahulikult oma kodus Douchys, ümbritsetuna kolmest lapsest ja perest.»

Ajaleht Le Parisian nimetas Deloni kinolegendiks. Liberation kirjeldas teda kui kinokunsti juhtfiguuri, varjulise maskuliinsuse sümbolit ja ülikarismaatilist näitlejat.

Märksõnad

Tagasi üles