Padrunid ei saa otsa: John Wick tuleb tagasi (1)

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Kuulirahe, verepulm ja ülikonnad: John Wicki teekond jätkub varsti.
Kuulirahe, verepulm ja ülikonnad: John Wicki teekond jätkub varsti. Foto: Lionsgate
  • Enne «John Wick 5» tuleb kõrvallugu «Ballerina».
  • Seeria neljas film teenis üle maailma ligi pool miljardit dollarit.
  • Nii Keanu Reeves kui ka režissöör Chad Stahelski on avatud seeria jätkamisele.

Filmistuudio Lionsgate arendab viiendat osa «John Wicki» märulifilmide seerias. Plaanide järgi hakatakse järge filmima 2025. aasta alguses. 

Viiendale «John Wicki» filmile on varem juba vihjanud Lionsgate'i üks juhte Joe Drake, kes ütles mullu: «Tulemas on kõrvallugu «Ballerina». Arendame praegu veel kolme asja, sealhulgas viiendat põhiseeria osa ning telesarja «The Continental», mis peagi eetrisse jõuab. Üritame maailma avardada.»

«John Wicki» frantsiis on Lionsgate'i jaoks äärmiselt tulus. Neljas osa teenis üle maailma 440 miljonit dollarit.

Keanu Reeves John Wicki rollis.
Keanu Reeves John Wicki rollis. Foto: Murray Close / Lionsgate via AP / Scanpix

Kui eelmise aasta märtsis ilmunud «John Wick 4» paistis seeria nimitegelasega melanhoolselt hüvasti jätvat, siis tõepoolest, filmisarjas kujutatud palgamõrvarite maailmast on palju lugusid jutustada. Seepärast ongi järgmise aasta suvel ilmumas naispeategelasega märul «Ballerina», kus mängib peaosa Ana de Armas.

Filmi lavastajaks on Len Wiseman ning selles astub väiksemas rollis üles Keanu Reeves John Wickina, et siduda see kõrvallugu peenelt põhisarjaga.

Joe Drake tõi kõrvalprojektina välja ka telesarja «The Continental», mis hakkas jooksma eelmise aasta septembris ning on vaadatav voogedastusplatvormilt Amazon Prime Video. Tippnäitlejatega seriaalile pole teist hooaega veel kinnitatud.

Kättemaksuhimuline palgamõrvar John Wick on «Matrixi» Neo kõrval kõige kuulsam Keanu Reevesi mängitud tegelaskuju.
Kättemaksuhimuline palgamõrvar John Wick on «Matrixi» Neo kõrval kõige kuulsam Keanu Reevesi mängitud tegelaskuju. Foto: REUTERS / Andrew Kelly / Scanpix

Neljanda filmi režissöör Chad Stahelski kostis The Hollywood Reporteri taskuhäälingus «Behind the Screen», et on avatud viienda «John Wicki» filmi tegemisele, kui fännid seda soovivad. Stahelski leidis, et neljanda ja viienda vahele jääks pisut ajalist ruumi, sest tarvis on hingetõmbepausi, et arutada, kuidas üldse jätkata.

«Kui mina ja Keanu peaksime millalgi Jaapanis viskibaaris koos maha istuma ja koos otsustama, et rohkem John Wickist filme ei tee, aga siis järsku üks meist pakub järje jaoks hea idee välja, oleme ikkagi sellele avatud,» teatas režissöör, kes on teinud kõik senised neli Wicki-filmi.

Keanu Reeves naaseb viiendas osas John Wicki rolli, olgugi et eelmises filmis korraldati talle kibemagus ärasaatmine. «John Wick 5» ilmub kinodesse arvatavasti 2026. aastal.

Tagasi üles