GALERII Ikka kogu perega! Vaata, kes tulid «Sipsiku» tegijate uue animaseikluse esilinastusele

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy

Täna esilinastus Ülemiste Apollo kinos uus tervele perele mõeldud animafilm «Pandakaru Aafrikas», mille üheks režissööriks «Sipsiku» kaaslavastaja, Oscarile nomineeritud Karsten Kiilerich. Vaata galeriist, kuidas eestlaste osalusel valminud animaseikluse esilinastus möödus!

Suur osa filmist on valminud A.Film Eesti stuudios «Sipsiku» teise lavastaja, Meelis Arulepa juhendamisel. Eesti, Taani, Hollandi ja Prantsusmaa koostöös tehtud film on eesti keelde dubleeritud Orbital Vox Stuudios. Tegelastele annavad hääled Marta Lotta Kukk, Martin Algus, Märten Männiste, Merli Hirbaum, Loviise Kappar, Toomas Krall jpt.

Meelis Arulepp juhendas sel korral töid A Film Eesti stuudios, kus filmis seiklevatele tegelastele elu sisse puhuti.

See tähendab, et Eesti poolt osalesid filmi tootmisel animaatorid, kes kehastusid läbi arvutiprogrammi nii peategelaseks pandakaruks, pahalasteks krokodilliks ja ahviks ning ka mustmiljon surikaati on Eesti animaatorite loodud. Nii jõuabki vaatajateni uus seikluslik animafilm «Sipsiku» tegijate osalusel. «A Film on osalenud väga paljude välismaiste animafilmide tootmises, kuid Pandakaru film on eriline seetõttu, et film jõuab eestikeelsena Eesti vaatajate ette,» kommenteerib filmi produtsent Kristel Tõldsepp.

Tagasi üles