ALAIN DELON 1935–2024 Prantsuse filmitähe sinised silmad kustusid

Copy
«Liiga noor, liiga nägus, liiga täiusliku soenguga...» kirjutas Romy Schneider kord Alain Deloni kohta.
«Liiga noor, liiga nägus, liiga täiusliku soenguga...» kirjutas Romy Schneider kord Alain Deloni kohta. Foto: Capital Pictures

Klassikaline Prantsuse kinokunst on jõudnud kibemagusasse loojangusse. Üle-eelmisel aastal suri režissöör Jean-Luc Godard, kes otsustas assisteeritud enesetapu kasuks, ja mõne päeva eest lahkus 88-aastaselt näitleja Alain Delon. Haigusi põdev Godard olevat 91-aastaselt otsustanud, et nüüd aitab. Ta ei kavatsenud elada sedasi, et teda, väetit, tuleb ringi kärutada. Ka Alain Deloni vaevasid haigused, aga vaevalt tema korrakski samamoodi mõtles. Ilmselt nautis ta elu viimase hingetõmbeni.

Oli põhjust ka, sest filmistaari ja seksisümbolina sai Delon elu jooksul rohkem tähelepanu kui ilmselt kõik tema kaasmaalased kokku. Isegi Mick Jagger ei konkureerinud Deloni sarmi, tugevate näojoonte ja lõikavalt siniste silmadega. Ühel kuulsal fotol istuvad kolmekesi diivanil Mick Jagger, tema toonane kallim Marianne Faithfull ning Alain Delon. Faithfull ajab lummatult Deloniga juttu ning Mick Jagger nende kõrval põrnitseb unustatult maha. Sa võid olla Mick Jagger, kuid Alain Delon on veel kõrgemas liigas, ütleb see foto.

Alain Delon, Marianne Faithfull ja Mick Jagger jagamas diivanit ühel peol.
Alain Delon, Marianne Faithfull ja Mick Jagger jagamas diivanit ühel peol. Foto: Pressifoto
Tagasi üles