Teatrietenduse ajal lavalt alla kukkunud Ian McKellen: ma ei suuda enam kodust lahkuda

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Juunis teatrilavalt alla kukkunud Ian McKellen taastub tasapisi.
Juunis teatrilavalt alla kukkunud Ian McKellen taastub tasapisi. Foto: MAR/Capital Pictures / Scanpix
  • Raske kukkumise üle elanud Ian McKellen kosub vaikselt.
  • Vedas! McKellen usub, et üks juhus säästis teda hullematest vigastustest.
  • Näitleja selgitas detailselt, miks ta etenduse ajal kukkus.

Juunikuus teatrilavalt alla kukkunud 85-aastane Ian McKellen ütles, et elab juhtunut oma peas üha uuesti läbi ning kardab nüüd valude pärast välja minna.

Näitleja Ian McKellen elas hiljuti üle raske kukkumise, kui kukkus keset meeleolukat teatrietendust Londoni Noël Cowardi lavalt alla esiritta. McKellen toimetati haiglasse ja ta pidi loobuma lavastuses «Player Kings» jätkamisest. Näitleja selgitas, kuidas on läinud tema elu pärast rasket õnnetust.

Kuigi McKellen sai üsna kiiresti haiglast välja, tuvastati tal randmes mõra, samuti vigastas näitleja selgroolüli.

McKellen kostis, et kumbki vigastus ei ole täielikult paranenud ja nüüd kardab 85-aastane mees kodust lahkuda, sest tal on hirm, et keegi võib teda tänaval müksata ning põhjustada kannatamatut valu. Valu saadab teda niigi igapäevaselt õlgades.

McKellen oli «Player Kingsis» muretult osaleda jõudnud kaks kuud, kuid ühel juunikuu õhtul kaotas ta tasakaalu, kui laval käis lahingustseen Walesi printsi ja Henry Percy vahel. McKellen oigas üle saali kõvasti valust ning tuled pandi põlema.

Alati väärikas Ian McKellen usub, et ta oleks võinud teatrilavalt kukkudes hullemini viga saada, kuid üks asi päästis teda.
Alati väärikas Ian McKellen usub, et ta oleks võinud teatrilavalt kukkudes hullemini viga saada, kuid üks asi päästis teda. Foto: Raph_PH / Wikimedia Commons

Kui pärast kukkumist ütles McKellen optimistlikult, et ta paraneb kiiresti ja täielikult, ning ootas enda sõnul lavale naasmist, siis nüüd on tema hääles kurvem toon.

Enda sõnul on McKellen oma peas seda õnnetust järjepidevalt uuesti läbi elanud. McKellen selgitas detailsemalt, mis juhtus: tema jalg jäi tooli taha kinni ja kui näitleja püüdis seda maha raputada, libastus ta ajalehe peal, mis lavapõrandal oli.

«Nagu oleks rula peale astunud,» meenutas McKellen, kes kehastas «Sõrmuste isanda» filmides võlur Gandalfit. McKellen seepeale kukkus ühe esimeses reas istuva teatrikülastaja sülle ning hakkas karjuma. 

Ian McKellen kehastab lavastuses John Falstaffi.
Ian McKellen kehastab lavastuses John Falstaffi. Foto: PA Wire/PA Images

McKellen usub, et tema vigastusi aitas vähendada «paksukostüüm», mida näitleja etenduse ajal kandis ja tema kukkumist õnneks pehmendas. Näitleja arvates oleks ilma selleta murdunud ka roided ja erinevad liigesed.

Märksõnad

Tagasi üles