MILJONID RENTSLIST ALLA Mis saab Joaquin Phoenixi geifilmist? (1)

Copy
Joaquin Phoenix filmi «Napoleon» esilinastusel. Praeguseks on teada, et Phoenix püüdis viimasel hetkel loobuda ka rollist Napoleonina.
Joaquin Phoenix filmi «Napoleon» esilinastusel. Praeguseks on teada, et Phoenix püüdis viimasel hetkel loobuda ka rollist Napoleonina. Foto: DyD Fotografos/Future Image/Cover Images/Scanpix

Ülemöödunud nädalal tuli uudis, et Oscariga pärjatud näitleja Joaquin Phoenix loobus viimasel hetkel Todd Haynesi romantilisest geifilmist, mis on filmiga seotud isikud pannud raskesse seisu, vahendab The Hollywood Reporter. Nüüd on õhus küsimus - kas Todd Haynesi geiarmulugu saab päästa? 

Pealkirjata projekt, mille valmimisele Phoenix kaasa aitas, on hetkeseisuga peatatud, sest Phoenix, kes oli filmiga tihedalt seotud, loobus filmis vaid viis päeva enne filmimise algust. Seda enam, et film on nii tihedasti Phoenixiga seotud, et rolli ümbertegemist mõne teise näitleja jaoks peeti esialgu võimatuks.

Phoenix, kes oli väidetavalt ka filmi idee taga, tõi idee Haynes'ile, misjärel mehed koos filmi kallal tööle asusid. Tegemist oli ajastufilmiga, mille keskmes on homoseksuaalne armusuhe 1930. aastatel.

Nüüd on siiski selge, et alternatiivsed rollitäitjad on laual, ent probleem on ühest küljest selles, et Phoenixi rolli peaks üle võtma teine sama kaliibriga näitleja, teisalt aga on üsna keeruline nii üürikese etteteatamisega leida sama kaliibriga näitlejat, sest kõikvõimalikud kandidaadid on mõne muu projektiga juba seotud. 

On ka selgeks saanud, et see pole esimene kord, kui Joaquin Phoenix on seda tüüpi trikke püüdnud teha, ent hetkel on tegemist esimese korraga, kui tal see päriselt õnnestunud on. Nimelt üritas Phoenix 2019. aastal viimasel hetkel taganeda oma rollist «Jokerina», mis tõi talle muuhulgas parima meesosatäitja Oscari. 

Ka püüdis ta viimasel hetkel loobuda rollidest filmides «C’mon C’mon» ja «Napoleon», kuid väidetavalt rahunes Phoenix siiski lõpuks maha ning filmid tehtu lõpuni. 

Filmiga seotud isik tunnistas ülemöödunud nädalal väljaandele The Hollywood Reporter, et kogu meeskond on löödud ning teadaolevalt on filmile praeguseks hetkeks kulutatud seitsmekohaline summa, mida pole lootustki tagasi saada.

Praegu ei ole teada, miks Phoenix rollist loobus, ehkki sotsiaalmeedias spekuleeritakse, et mitme Oscariga pärjatud Phoenix lõi lihtsalt araks, sest film peaks sisaldama mitmeid graafilisi seksistseene.

Olukorra teeb erakordselt keerukaks just see, et Phoenixi asendamine filmi praeguses faasis on võimatu, ent meeskonnaliikmetele ja investoritele tuleb siiski maksta, mis tähendab, et osapoolte jaoks võib rahaline kahju ulatuda potentsiaalselt miljonitesse dollaritesse.

Nüüd on aga selge, et projekti vähemalt püütakse päästa, sealhulgas on saanud ilmsiks, et Phoenixit siiski üritatakse asendada ning esimese variandina on laualt läbi käinud Pedro Pascal. Siiski kinnitavad filmiga seotud isikud The Hollywood Reporterile, et Pascal on üsna ebatõenäoline valik, arvestades, et ta on juba seotud nii mitme suuremahulise projektiga.

Teise puudusena tuuakse välja see, et Phoenixi kõrval pidi filmis kaasa tegema Danny Ramirez, kes on tuntud sellistest filmidest nagu «Top Gun: Maverick» ja peagi ilmuv «Captain America: Brave New World». Kuid The Hollywood Reporteriga vestelnud talendiotsija sõnul ei ole «kaks latiinomeest  filmi arvesse võttes eriti mõttekas».

Veel on ilmnenud, et Todd Haynes ja tema produtsendid on kaalunud Phoenixi vastu hagi esitamist, et katta miljonitesse ulatuvad kulud. Pole maha maetud ka lootust, et hagi võiks Phoenixi filmi juurde tagasi meelitada, sest kohtuasi pole ühegi osapoole jaoks eriti ideaalne väljavaade. 

Tagasi üles