ARVUSTUS The Jesus and Mary Chain Tallinnas: bänd jäi rahulikuks, aga rahvas rikkus mõnuga reegleid

Copy
The Jesus and Mary Chain keeras aega muusikalise võluliivakellana tagasi, esitades «Just Like Honeyt» samamoodi, nagu see on algusest peale kõlanud.
The Jesus and Mary Chain keeras aega muusikalise võluliivakellana tagasi, esitades «Just Like Honeyt» samamoodi, nagu see on algusest peale kõlanud. Foto: Dmitri Kotjuh

Üle 35 aasta uuesti Eestis esinenud The Jesus and Mary Chaini kontsert Alexela kontserdimajas oli nagu kiiresti lõppenud armusuhe: short and sweet. Ja rahvas oli valmis reeglitest üle astuma, et bändile lähemale saada. Mina nende seas.

Laulja Jim Reid ei ole pikajutumees. The Jesus and Mary Chain on vaevalt jõudnud lavale astuda ja Jim Reid laulmiseks oma kopsud õhku täis tõmmata, kui juba paiskab bänd end muretult ja meelevaldselt Mary Chaini hittidesse. Päris valimatult seejuures. Juba täitsa alguses kõlab «Head On» Mary Chaini kolmandalt albumilt «Automatic». Mulle meeldib, kui alustatakse täiskäigul, aga natuke juhuslikult.

Pärast laulu «Head On» saabub saalis vaikus ja Jim Reid ikkagi räägib natuke. Nostalgia on peal. Meenutab hetkeks The Jesus and Mary Chaini eelmist kontserti Tallinnas, kui esineti Tallinna lauluväljakul Rock Summeri festivali raames. Saja tuhande inimese ees lausa. Kõigi nende inimeste seast jättis toonasele kontserdile kõige südamlikuma arvustuse Ivo Linna, kes leidis, et bänd, kellel on probleemid saundiga, pealavale pääseda ei tohiks.

Tagasi üles