Filmimees on hädas kummitava hotellitoaga: atmosfäär on siin lämmatav

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Fantaasia- ja õudusfilme tegev Guillermo del Toro on praegu Šotimaal «Frankensteini» tegemas.
Fantaasia- ja õudusfilme tegev Guillermo del Toro on praegu Šotimaal «Frankensteini» tegemas. Foto: REUTERS/Fernando Carranza
  • Tipprežissöör läks Šotimaale «Frankensteini» tegema ja sattus kummitavasse hotellituppa.
  • Enne ööbis seal produtsent, kes hakkas kartma.
  • Midagi õõvastavat pole siiani juhtunud, aga kõik on veel võimalik...

See on nagu olukord mingist komöödiast: kuulus õuduslavastaja ööbib võõras linnas ühes hotellis, kus tema sõnul jubedasti kummitab. Halva energia küüsi sattunud filmimees on seal linnas pealekauba tegemas oma versiooni «Frankensteinist». Loodetavasti pääseb ta tagasi koju elusa ja tervena. 

Ühe Aberdeenis asuva hotelli ohtliku üleloomuliku energia üle kurdab nimelt režissöör Guillermo del Toro. Oscaritega pärjatud filmi «Vee puudutus» lavastaja valdavalt toimetabki õudusžanris. Temalt on ilmunud ka groteskne muinasjutufilm «Paani labürint» ning «Luupainaja allee». Šotimaale filmi tegema läinud filmimeister vaevleb nüüd kummitavas hotellis, aga saab veel maailmaga tänu sotsiaalmeediale hõlpsasti ühenduses olla. Päris üksi koos tontidega ei tahaks ju jääda...

Produtsent juba põgenes

Mehhiko päritolu režissöör märkis, et valis omale Aberdeeni hotellis eriti rõhuva atmosfääriga toa. Varasemalt oli seal ööbinud üks produtsent, kes otsustas tuba vahetada, sest naist häirisid veidrad elektrilised ja füüsilised anomaaliad. «Ta ehmus ja pidi lahkuma,» selgitas del Toro. Õnneks jagus režissööril piisavalt julgust, et tondiga tuba endale võtta.

Del Toro ütles kergendusega, et midagi väga õõvastavat ei ole veel juhtunud, aga ruumis on ebameeldiv õhkkond. «Atmosfäär on lämmatav. Ma ei kavatse siin toas palju olla.» Del Toro lisas, et ei ole toas veel magada söandanud. «Jätsin endale selle hotellitoa alles, aga maganud olen teises toas. Mul on vaja vähemalt kuus tundi magada, et mul oleks hea võttepäev. Miski on minuga seal toas!»

Guillermo del Toro viibib Aberdeenis Šotimaal, sest töötab Mary Shelley kuulsa romaani «Frankenstein» uue ekraniseeringu kallal. Oscar Isaac mängib seal Victor Frankensteini ning Jacob Elordi Frankensteini koletist.

Del Toro ei sattunud kummitavasse tuppa kogemata. Tal on tegelikult hobi olla kummitavates tubades. «Ma alati võtan omale kõige kummitavama toa, kuid ainult ühel korral olen ma kogenud midagi üleloomulikku. Ülejäänud ajast ei midagi. Aga mu lootused on suured.»

Tagasi üles