HIRNU HERNEKS Filmirežissöör on jahmunud: mind blokiti internetifoorumist!

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Uruguayst pärit režissöör Fede Alvarez tegi hetkel kinodes jooksva ulmeõuduka «Tulnukas: Romulus» ning läks õhinaga sellest redditi internetifoorumis rääkima, aga talle pandi bänn peale.
Uruguayst pärit režissöör Fede Alvarez tegi hetkel kinodes jooksva ulmeõuduka «Tulnukas: Romulus» ning läks õhinaga sellest redditi internetifoorumis rääkima, aga talle pandi bänn peale. Foto: Scott Garfitt/Invision/AP/Scanpix

Hetkel kinodes jooksva ulmemäruli «Tulnukas: Romulus» režissöör Fede Alvarez jättis sotsiaalmeediaplatvormile X naljaka säutsu, kus kurtis, et ta kupatati minema «Tulnuka» seeriale pühendatud internetifoorumist. See olukord tuletas kõigile netimoderaatoritele meelde: ole veendunud, et sa ei pane kogemata foorumikeeldu peale tähtsale inimesele!

Koomiline olukord sai alguse juba enne «Tulnukas: Romulus» väljatulekut, kui limase filmiseeria fännid - rääkimata kõigist filmihuvilistest - polnud sarja uusimat jagu veel näha saanud. Redditi «Tulnuka» foorumis imestas üks kasutaja, kas peagi ilmuvat uut osa on sobilik vaadata tema sõpradel, kes pole ühtegi eelmist «Tulnuka» filmi näinud.

«Tulnukas: Romulus»: no see kaader on küll kõigile tulnuka-fännidele tuttav. Frantiisi viimane film tegeleb fännidele pugemisega mõõdukal määral. 
«Tulnukas: Romulus»: no see kaader on küll kõigile tulnuka-fännidele tuttav. Frantiisi viimane film tegeleb fännidele pugemisega mõõdukal määral. Foto: Filmikaader

Kasutaja nimega fedalvar vastas, et «Tulnukas: Romulus» on täiuslik film neile, kes seeriaga kursis ei ole. Seepeale imestas üks teine kasutaja, kuidas fedalvar seda öelda oskab, kui film veel kinodessegi jõudnud pole, ning fedalvar kostis rõõmsasti: «Oi, sest mina tegin selle filmi!» ning jättis sõnumile juurde positiivse püstise pöidla.

Fede Alvarez end redditis tagasi ei hoidnud ja ütles välja, et tema ongi režissöör. Uskuma seda kahjuks ei jäädud.
Fede Alvarez end redditis tagasi ei hoidnud ja ütles välja, et tema ongi režissöör. Uskuma seda kahjuks ei jäädud. Foto: Kuvatõmmis

Foorumi moderaatorile saadeti hoiatav märguanne, et keegi pahatahtlik inimene imiteerib «Tulnukas: Romuluse» režissööri Fede Alvarezi ja üritab jätta muljet, nagu ta oleks lavastanud sellesama filmi, mille üle foorumis nii kirglikult arutletakse. Moderaator ei hakanud olukorda pikemalt süvenema ning otsustas kasutaja fedalvari foorumist ära blokkida.

Ja siis tuli välja, et tegemist oligi päriselt Fede Alvareziga. «Tulnukas: Romuluse» režissöör kurtis järsku X'is, et ta käis «Tulnuka» seeriale pühendatud internetifoorumis ning sai sealt kommentaari peale keelu. Muidugi jõudis Alvarezi sõnum ka redditi kasutajateni ning fedalvari kasutajalt võeti blokk kiiruga maha, kui selgus, et kommenteerija oligi päriselt selle filmi teinud.

«Sain redditi foorumist bänni, sest tuleb välja, et üritasin iseennast jäljendada!» muheles Alvarez X'is.

Moderaator kinnitas, et Fede Alvareziga sai maha peetud ka väike privaatne vestlus ja režissöör juhtunu peale solvunud ei ole. «Ups!» kirjutas keelu määranud redditi moderaator Fede Alvarezi säutsule pühendatud teemas. «Keegi raporteeris, et Fedet imiteeritakse siin. Panin kontole ruttu bänni peale. Nüüd on Fedel jälle ligipääs olemas ja tal oli meiega sõbralik jutuajamine. Ta on lahe tüüp! Me teeme siin palju tööd ja vahepeal tegutseme natuke liiga kiiresti. Vabandust, Fede!»

Tagasi üles