VÄGEV Eesti ansambel annab Saksamaal välja müüdud kontserdi

Copy
Tänavuse aasta jooksul on Duo Ruut andnud lisaks kodumaistele kontsertidele juba 30 kontserti väljaspool kodumaad.
Tänavuse aasta jooksul on Duo Ruut andnud lisaks kodumaistele kontsertidele juba 30 kontserti väljaspool kodumaad. Foto: Joana Cesar / Pressimaterjal

Duo Ruut on taas maailmas tuuritamas. Täna õhtul annab koosseis kontserdi Hamburgis, mainekas Elbphilharmonie saalis. Kontsert on välja müüdud juba kuid tagasi. Eile õhtul andsid aga noored talendid kontserdi Kielis, 500 kohalises kontserdisaalis Güterbahnhof, mis oli samuti välja müüdud. 

Saksamaalt, hinnatud sündmuselt Schleswig Holstein Musikfestival, sõidab Duo Ruut edasi festivalile Poola. Tänavuse aasta jooksul on Duo Ruut andnud lisaks kodumaistele kontsertidele juba 30 kontserti väljaspool kodumaad.

Kontserdisuvi on olnud kirju, nii on Ann-Lisett Rebane ja Katariina Kivi kõrgelennulise koosseisuga Duo Ruut jõudnud lavalaudadele suurtel festivalidel Portugalis, Maltal, Saksamaal, Sitsiilias, Hispaanias, Tšehhis, Soomes, Inglismaal ja ka Eestis. Ühtlasi on tänavu toimunud ka Duo Ruudu debüüt-tuurid Rootsis ja Belgias, jõutud on ka Austriasse ning võrdlemisi regulaarselt Prantsusmaale.

On tähelepanuväärne, et sedavõrd noored muusikud on pälvinud rahvusvahelise tähelennu ning on end järjekindlalt maailmakaardile asetamas.

Duo Ruudu looming põhineb peamiselt Eesti pärimusel ja rahvaluulel. Oma loominguga on nad tõlkinud selle kaasaegsesse helikeelde ja muutnud atraktiivseks ka nooremale põlvkonnale ja laiemale publikule. Nende muusikat iseloomustab innovatiivne kandle kasutus ja minimalism. Nii jõuab Duo Ruut lavalaudadele väga erinevat sorti festivalidel ja kontserdisaalides, panustades ühtlasi Eesti kultuuri ja pärimuse kestmisse.

Tagasi üles