Oscari-võitja Denzel Washington vihjab pensionile

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Denzel Washingtoni Macrinus ajaloofilmis «Gladiaator II».
Denzel Washingtoni Macrinus ajaloofilmis «Gladiaator II». Foto: Capital Pictures
  • Denzel Washingtoni näeb peagi suurfilmis «Gladiaator II».
  • Washington nimetab «Gladiaator II» režissööri Ridley Scotti väga inspireerivaks.
  • Kahe Oscariga pärjatud Washingtonil vihjas taas, et võib näitlemisega lõpparve teha.

Novembris linastuvas järjeloos «Gladiaator II» üles astuv Denzel Washington vihjas, et võib peagi pensionile minna, sest pole enam palju jäänud filmiprojekte, mis talle kui näitlejale huvi pakuksid. 

Karjääri jooksul kaks Oscarit võitnud Denzel Washington kostis filmiajakirjale Empire: «Pean töötama režissööridega, kes mind sügavalt inspireerivad. Ridley õnneks meeletult inspireeris.» 

Washington pidas silmas Ridley Scotti, kes tegi 2000. aasta suurfilmi «Gladiaator» ning selle järje, kus lisaks Washingtonile mängivad Paul Mescal ja Pedro Pascal. Washingtoni jaoks polnud see esimene kord Ridley Scottiga töötada, sest mängis peaosa Scotti 2007. aasta krimidraamas «Ameerika gangster».

Näitleja ja lavastaja Denzel Washington tunneb näitlemise vastu aina vähem huvi.
Näitleja ja lavastaja Denzel Washington tunneb näitlemise vastu aina vähem huvi. Foto: Chase Rollins / AFF-USA.com

Washington ütles, et 86-aastane Scott on filmitegemisest siiani imetlusväärselt haaratud. «Teda vaimustab elu ja tema järgmine film. Ta on nii inspireeriv,» kostis Denzel Washington. «Peaksime kõik tahtma temavanuselt ennast sedasi tunda.»

Ehkki Ridley Scottiga töötamine andis Washingtonile taas meeldejääva kogemuse, kardab tippnäitleja, et suure potentsiaaliga filmiprojekte pole talle enam palju jäänud. 

«On vähe filme jäänud, mille tegemisest ma huvitatud oleks,» sõnas 69-aastane Washington. 

Näitleja on varasemaltki vihjanud plaanile näitlemisega lõpparve teha. Juunis sõnas ta Ameerika mustanahaliste filmifestivalil osaledes: «Kaamera taga toimuv on mu jaoks saanud sama tähtsaks, kui kaamera ees olemine. Arvan, et veedan edaspidi kaamera ees aina vähem aega.»

Denzel Washington on sel sajandil mitu filmi lavastanud. Tema 2016. aasta «Fences» tõi naispeaosa Oscari näitleja Viola Davisele.

Tagasi üles