GALERII Rahvusooper müüs teatrilaadal kolme tunniga rekordiliselt pileteid

Copy

Pühapäeval, 25. augustil toimus Tallinnas iga-aastane Estonia teatrilaat, mis meelitas tulevase juurdeehituse kohale püstitatud vabaõhusaali teatrihitte kuulama tuhandeid teatrihuvilisi. Galakontserdil kuulutati välja ka teatrisõbra tiitli laureaat 2024, kelleks on Siim Kallas. Ühtlasi algas täna rahvusooperi igasügisene piletisadu BRAVISSIMO.

Ooperimaja kõrvale püstitatud suurel välilaval toimunud tasuta kontserdil tutvustati teatri loomingulise juhi Arvo Volmeri ja teiste dirigentide juhatusel uuslavastusi ning rahvusooperi repertuaari kullafondi.

Eelmise aasta Estonia teatrisõbra tiitli laureaat Liina Kersna aga andis teatepulga ühe 2024. aasta teatrisõbrale, kelleks on sagedane Estonia teatri külastaja, riigikogu liige Siim Kallas. Tiitli pälvib inimene, kelle silmapaistev armastus ooperi- ja balletikunsti vastu toob ta sageli just rahvusooperisse Estonia.

Kolmeosalise gala vaheaegadel olid Estonia teatrimaja ees avatud põnevad balleti- ja ooperialad. Uuslavastuse «Carmen» lavaletoomise protsessi tutvustasid lavastuse assistent Silva Valdt ning nimiosalist kehastav solist Helen Lokuta, keda klaveril saatis Riina Pikani. Balletialal aga sai Eesti Rahvusballeti kunstilise juhi Linnar Loorise eestvedamisel näha tantsimas trupi uusi lavajõude. Lisaks astusid üles ka MUBA balletiõpilased.

Pärnu maantee poolsel kõnniteel avati plaat kuulsa estoonlase Vallo Järvi sümboolsete jalajälgedega. Avamisel kõnelesid traditsiooni algataja Arne Mikk ning Estonia Seltsi juhataja Mart Mikk. Ajalukku jälje jätnud kuulsate estoonlaste sümboolsete jalajälgedega plaate on teatri ümbruses praeguseks juba 41. Mälestusplaatide autor on skulptor Tiiu Kirsipuu.

Teatrimaja taga kihas taas estoonlaste kirbuturg, kus oli müügiks hulgaliselt erinevat toidu- ja teatrikraami ning käsitöökaupa. Teatrihoone Otsa tänava poolsel küljel aga olid müügil erinevatest Estonia teatri lavastustest pärit rekvisiidid ja kostüümid. Magusate pakkumistega olid kohal rahvusooperi toetajad Tallink, MyFitness ja Amserv.

Laadapäeval sai soodsalt osta ka pileteid pea kogu hooaja etendustele ja kontsertidele – kolme tunniga müüdi ära pea 5000 pääset!

Pileteid saab 30 protsenti soodsamalt osta veel kuni 10. septembrini.

Tagasi üles