RAJU SÕIT Eesti ansambel põrutab Ameerika death metal'i legendiga Euroopasse tuurile

Copy
2016. aastal Tallinnas loodud Intrepid.
2016. aastal Tallinnas loodud Intrepid. Foto: Heleri Keeman

Eesti ansambel Intrepid suundub koos maailmakuulsa Ameerika death metal bändiga Nile teist korda Euroopa tuurile. Septembris algaval tuuril annavad bändid 11 riigis kokku 24 kontserti.

«See tuur on meie ühise armastuse tulemus selle bändi ning muusika vastu ja et tegu on juba meie teise turneega, on palju kindlam tunne naasta Euroopa lavadele. Ootan huviga ka teiste bändidega kohtumist ning juba tuttavate nägudega taaskohtumist!» ütles bändi bassist Siim Soodla.

Kitarristil Simo Atso on aga keskmisest suurem närv sees, kuna Nile näol on tegu Intrepidi suure mõjutajaga. «Nile on minu plaadikogus olnud alates 2017. aastast - nende album «Black Seeds of Vengeance» on jäänud mulle enim südamesse, kuna mul on sügavad mälestused selle kuulamisest ajateenistuse ajal, seega mõte nädala pärast algavast ühisest tuurist teeb mind tõesti emotsionaalseks,» sõnas Atso.

Ta lisas: «Sellegipoolest olen ma kindel, et pabistamine asendub kiirelt püüdlikkusega. Teades, et iga õhtu kuuleb meie esitust Karl Sanders, üks vähestest tõelistest death metali legendidest, ei jää üle midagi muud, kui jätta endast kõik lavale.»

South Carolinas kokku tulnud Egiptuse ajaloost inspireeritud death metal bändil Nile ilmus vahetult enne tuuri kümnes täispikk album «The Underworld Awaits Us All». Intrepid andis täna välja uue muusikavideo loole «Mesmerism» ning võtab hetkel hoogu oma äsja valminud teise täispika albumi ilmutamisega.

Euroopa turneed alustavad Nile, Hideous Divinity, Intrepid, Pestifer ja Monastery 3. septembril 2024. Turnee raames annavad nad kontserdid Saksamaal, Hollandis, Inglismaal, Šotimaal, Põhja-Iiirimaal, Iirimaal, Belgias, Itaalias, Šveitsis, Hispaanias ning Portugalis.

2016. aastal Tallinnas asutatud Intrepidisse kuuluvad Raiko Rajalaane (vokaal), Simo Atso (kitarr), Aldo Jakovlev (kitarr ja taustavokaal), Siim Soodla (bass) ja Madis Kaljurand (trummid).

Euroopa turneed alustavad Nile, Hideous Divinity, Intrepid, Pestifer ja Monastery 3. septembril 2024.
Euroopa turneed alustavad Nile, Hideous Divinity, Intrepid, Pestifer ja Monastery 3. septembril 2024. Foto: Tuuriplakat
Tagasi üles