Kartmatu rokkbänd peatas maailmatuuri: mis toimub laulja tervisega?

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Queens of the Stone Age'i lauljat Josh Homme'i vaevavad jälle tervisehädad.
Queens of the Stone Age'i lauljat Josh Homme'i vaevavad jälle tervisehädad. Foto: IPA MilestoneMedia / PA Images / Scanpix
  • Kas laulja Josh Homme'i vähk on tagasi?
  • Homme'il on viimastel aastatel olnud äärmiselt raske.
  • Queen of the Stone Age peatas ülejäänud aastaks tuuri.

Rokkbänd Queens of the Stone Age langetas raske otsuse ning peatas selleks aastaks oma tuuri. Kuu aega tagasi tühistas bänd juba kõik Euroopa kontserdid ja nüüd tegid rokimehed teatavaks, et sel aastal ei astu nad oma tuuri raames üldse lavale. Põhjuseks laulja Josh Homme'i tervis.

Kui bänd oli Euroopas, pidi ninamees Josh Homme ootamatult Ameerikasse põrutama, et minna erakorralisele operatsioonile. Sellega seoses otsustas bänd kõigepealt ära jätta mitu Euroopa kontserti, sest laulja oli operatsioonil. Kuid siis tegi bänd veel raskema otsuse ning teatas, et nende tuur on selleks aastaks täielikult peatatud. Kas Homme'iga osutusid asjad hullemaks, kui esialgu paistis?

Queens of the Stone Age alustas eelmisel aastal maailmatuuri.
Queens of the Stone Age alustas eelmisel aastal maailmatuuri. Foto: Daniel Löb/dpa/lob

«Joshil ei ole valikut. Ta peab oma tervise esikohale panema ning saama olulist meditsiinilist abi ülejäänud aasta vältel,» kirjutas bänd Xis. Tundub, et laulja tervis on eeldatust kehvem, sest enne tuuri peatamist terveks ülejäänud aastaks jättis ansambel ära vaid mõned esinemised, et Homme saaks operatsioonil ära käia. Nüüd on selge, et Homme'il ei ole võimalik terve ülejäänud aasta lavale minna.

Viimased aastad ei ole Homme'i jaoks kerged olnud. 2019. aastal lahutas ta abikaasa Brody Dalle'ist ning 2022. aastal diagnoositi tal vähk. Homme ei avalikustanud, millist liiki tema vähk on, kuid veel eelmisel aastal teatas Homme, et sai tänu edukale lõikusele vähist jagu. 

Lahutusest vähidiagnoosini: Josh Homme'i jaoks on viimased aastad olnud keerulised.
Lahutusest vähidiagnoosini: Josh Homme'i jaoks on viimased aastad olnud keerulised. Foto: Daniel Löb / dpa / lob

«Ma ei saa öelda, et enam ei saa jälle hullemaks minna. Ma ei ütle sellist asja kunagi. Aga võin öelda, et saab paremaks minna,» ütles Homme toona ajakirjale Revolver. «Vähk on sel huvitaval ajaperioodil nagu kirss tordil. Mul on hea meel, et saan sellest jagu. Vaatan sellele tagasi kui millelegi eriti jubedale, aga see vähemalt tegi mind tugevamaks. See mulle sobib. Ma tahan veel palju asju teha. Ja teha neid asju igasugu inimestega.»

Josh Homme
Josh Homme Foto: Robert Bell/INSTARimages

Pole aga teada, kas Homme pidi nüüd uuele operatsioonile minema vähi pärast. Bänd seda ei täpsustanud. 1996. aastast tegutsev Queens of the Stone Age andis eelmisel aastal välja stuudioalbumi «In Times New Roman» ning alustas oma praegust maailmatuuri «The End Is Nero» mullu augustis.

Tagasi üles