RAHAMÄED OOTAVAD Oasise vennad saavad järgmise aasta tuurist väga, väga rikkaks

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Oasise vennad Liam ja Noel Gallagher saavad 2025. aastal toimuvast tuurist väga, väga rikkaks.
Oasise vennad Liam ja Noel Gallagher saavad 2025. aastal toimuvast tuurist väga, väga rikkaks. Foto: PA Wire/Press Association Images/Scanpix
  • Kui 90ndatel maksis Oasise kontserdipilet 14 naela, siis nüüd on piletihinnad kümnekordistunud.
  • Oasis plaanib esialgu anda 14 kontserti Suurbritannias ja Iirimaal.
  • Kuidas paisub vendade Gallagheride rahakott suurest taasühinemisest?

Birmingham City ülikool arvutas välja, kui palju Oasise vennad Noel ja Liam Gallagher palavalt oodatud tuuri pealt teenida võivad. Sellega elab küll rahumeeli elu lõpuni ära!

90ndate Britpopi ikoon Oasis alustas seda nädalat jahmatava uudisega, et bänd plaanib uuesti kokku tulla ning anda järgmisel aastal Suurbritannias ja Iirimaal 14 kontserti.

Ehkki Oasis läks 2009. aastal laiali, õnnestus mõlemal Gallagheril võimsalt soolokarjääri teha, kuid kummagi venna iseseisvad projektid ei tõmba nii võimsaid rahvamasse, kui Oasis oma hiilgeaegadel.

Kindlasti on Oasise tuuri rahaline potentsiaal üks põhjustest, miks Gallagherid otsustasid tülikirve maha matta ning uuesti kokku tulla, et miljonite fännide ees taas «Champagne Supernovat» mängida. Muu hulgas esineb Oasis järgmisel aastal neljal õhtul Wembley staadionil, mis mahutab 90 000 inimest.

Värske foto Oasise vendadest Gallagheridest pärast nende taasühinemise väljakuulutamist.
Värske foto Oasise vendadest Gallagheridest pärast nende taasühinemise väljakuulutamist. Foto: EPA/SIMON EMMET/FEAR

Plaanitavate Suurbritannia ja Iirimaa kontsertide piletihindu ei ole veel välja hõigatud, aga usutavasti on need kümme korda kallimad võrreldes aastaga 1995, kui Oasist sai kuulama minna vaid 14 naela eest. Ja kui keegi arvab, et Oasisel ei õnnestuks enam neid staadione välja müüa, siis selles osas eksite.

Oasise taasühinemist on miljonid pikisilmi oodanud ning läbi aastate on imestatud, millal tülli pööranud vennad lõpuks ära leppida otsustavad.

Kõmumeedias on Gallagheridest ohtralt kirjutatud ning Oasise tippalbumite juubeleid on tähistatud eriväljaannetega, mis müüvad nagu soojad saiad. Oasist aitas meeles hoida ka 2016. aasta dokumentaal «Supersonic».

Oasis 2006. aastal.
Oasis 2006. aastal. Foto: Reuters/ScanPix

Birmingham City ülikoolis arvutati välja, et esialgse planeeritud 14 kontserdiga võib piletimüügi pealt teenida 400 miljoni naela ringis. Noelil ja Liamil on kummalgi lootus kiiresti teenida 50 miljonit naela.

Ülikoolis muusikaäri õpetav dr. Matt Grimes usub, et Gallagherid võivad uue tuuriga oma netovara ruttu kahekordistada. «Nad mõtlevad ka Euroopasse minemise peale, mis tähendaks, et nad saaksid veelgi rohkem raha teenida.»

Tagasi üles