LOOTUSETU OLUKORD Kas «Ei iial enam» järjefilm on tõesti hukule määratud?

Copy
«Ei iial enam» keskmes on Lily Bloomi (Lively) ja Ryle (Justin Baldoni) tormilise armastuse lugu.
«Ei iial enam» keskmes on Lily Bloomi (Lively) ja Ryle (Justin Baldoni) tormilise armastuse lugu. Foto: Kaader filmist
  • «Ei iial enam» on teeninud juba üle 240 miljoni dollari.
  • Lively ja Baldoni tüli peamiseks allikaks on väidetavalt filmi lõppversioon.
  • Baldoni ostis romaani õigused kaugelt enne seda, kui Hoover viraalse läbilöögini jõudis.

Colleen Hooveri menuromaani ekraniseering «Ei iial enam» on kinodes jooksnud kolm nädalat ja teeninud üle 240 miljoni dollari kassatulu. Hoolimata tohutust edust on siiski üsna tõenäoline, et järge filmile ei tule. Miks?

Pärast kolme nädalat kinost on «Ei iial enam» toonud sisse juba üle 240 miljoni dollari ning ennustatakse, et see tulu võib ulatuda isegi üle 300 miljoni dollari ehk film on juba olnud tohutult edukas. Seega miks mitte tuua ekraanile ka Colleen Hooveri romaani järg pealkirjaga «Kõik algab meist»? 

Järje ilmumine praegustes tingimustes on tegelikult üsna ebatõenäoline ning mitte sugugi seetõttu, et kardetakse järje põrumist. Probleem on pigem selles, et film on küll hästi teeninud, kuid olukord kaadri taga ei ole sugugi nii roosiline, vahendab Variety. Nimelt on ilmselge vaen filmi peategelasi kehastanud Blake Lively ja Justin Baldoni vahel järjefilmile vee peale tõmmanud. 

Filmiga seotud allikas on avaldanud, et praegu ei kujuta keegi ette, milline võiks järg välja näha, kui Baldoni ja Lively omavahelised suhted ei parane. «Tõenäoliselt pole maailma, kus need kaks uuesti koos töötaksid,» tunnistas allikas Varietyle. 

Nimelt on filmi linastumisest saati olnud liikvel kuulujutud, et Baldoni ja Lively suisa vihkavad teineteist, ent olukord võib puudutada ka mitmeid teisi filmis kaasa löönud näitlejaid. Seda, et olukord käärib, märgati esimest korda 6. augustil, kui filmi New Yorgi esilinastusel tehti küll hulgaliselt grupipilte, kuid ühelgi neist ei olnud näha Baldonit. Samuti ei pildistatud Baldonit kõrvuti Lively ja romaani autor Hooveriga. 

On spekuleeritud, et Lively ja Baldoni tüli peamiseks allikaks on filmi lõppversioon, sest ekraanile ei jõudnud mitte Baldoni originaalversioon, vaid Lively eelistatud versioon. Mis on kahe lõpu erinevus, ei ole täpselt teada, küll aga ei ole Lively saladustki teinud, et tema poolt eelistatud versiooni taga seisab hoopiski tema abikaasa Ryan Reynolds, kes kirjutas film võtmestseeni.

Allikate sõnul tuli see uudisena Baldonile, kes arvas, et stseeni autoriks oli Lively ise.

Küll aga on teada, et Baldonile kuuluv produktsioonistuudiol on nii «Ei iial enam» kui ka «Kõik algab meist» filmiõigused, mis Baldoni soetas juba 2019. aastal.

Baldoni kasuks räägib see, et talle kuuluvad mõlema romaani õigused päriselt, mitte pelgalt osakud ning ekraniseerimisõigused. See tähendab, et erinevalt laialtlevinud lepingutest, kus tõsiselt populaarsete romaanide ekraniseerimise lepinguid peab iga 18 kuu järel uuendama, on Baldonil vaba voli otsustada, millal filmi teha ja kuidas. 

See on sellepärast, et Baldoni ostis romaani õigused kaugelt enne seda, kui Hoover viraalse läbilöögini jõudis ning tõeliselt kuulsaks sai: «Ei iial enam» ilmus esimest korda 2016. aastal, Baldoni omandas õigused 2019. aastal ning Hooveri edu saabus alles 2021. aastal, pärast mida sai romaanist «Ei iial enam» 2022. ja 2023. aasta enimmüüdud romaan. 

Hooverile oli selleks hetkeks, kui Baldoni filmi õigused soetas, juba mitu pakkumist tehtud, ent autori sõnul lükkas ta mitmed pakkumised tagasi. «Mulle tundus, et ta sai raamatust aru ja mõistis, kui tähtis see film on,» ütles Hoover siis, ehkki praeguseks näib, et Hoover on Baldonile täielikult selja pööranud ning astunud Lively ja Reynoldsiga ühte paati. 

Justin Baldoni ja Blake Lively filmis «Ei iial enam».
Justin Baldoni ja Blake Lively filmis «Ei iial enam». Foto: Nicole Rivelli / Sony Pictures via AP
Tagasi üles