NÄDALA FILM Zoë Kravitzi woke-triller laenab palju teistelt

Copy
Frida (Naomi Ackie) ja Slateri (Channing Tatum) vahel käib vallatu flirt, aga saarel paistab midagi väga nihu olevat. 
Frida (Naomi Ackie) ja Slateri (Channing Tatum) vahel käib vallatu flirt, aga saarel paistab midagi väga nihu olevat. Foto: MGM

Mis juhtuks, kui võtta mõned viimaste aastate populaarsete psühholoogiliste põnevike stsenaariumid, panna need tekstitöötlusprogrammi ja lasta tehisintellektil nende filmide põhjal kokku panna täiesti uus linateos? Tulemus oleks tõenäoliselt sarnane filmiga «Pilguta kaks korda».

Seni näitlejana tuntud Zoë Kravitz teeb selle filmiga oma lavastajadebüüdi ning on ise ka filmi stsenaariumi üks autoritest. Seejuures tundub, et ta on üritanud teha üht ühiskondlikult kõnekat filmi, mis on täis pakitud olulisi teemasid. Nii on kriitikanool suunatud ühtaegu naistevastasele vägivallale, võimusuhetele ja ühiskondlikule ebavõrdsusele, aga mainitud saavad ka tühistamiskultuur, tehnoloogia, edukultus, traumahäired ja teraapia.

Kõik need teemad on ühel või teisel moel olnud näiteks filmide «Kao ära» (rež Jordan Peele, 2017), «Menüü» (rež Mark Mylod, 2022), «Ära muretse, kullake» (rež Olivia Wilde, 2022) ja «Glass Onion» (rež Rian Johnson, 2022) fookuses. Emerald Fennel tegi seksuaalvägivallast ja kättemaksust filmi «Paljutõotav noor naine» (2020) ning hüperrikaste maailmast ja selle all peituvast ebavõrdsusest sündis eelmise aasta hitt «Saltburn» (2023). Zoë Kravitzi debüütfilmist leiab noppeid kõigist mainitutest ning küllap on stsenaarium omajagu inspiratsiooni saanud ka Jeffrey Epsteini skandaalsest saarest.

Märksõnad

Tagasi üles