TÜKIKE MUUSIKAAJALUGU Fleetwood Maci reliikviad pannakse oksjonile (1)

Copy
Christine McVie 1998. aastal.
Christine McVie 1998. aastal. Foto: Fiona Hanson / PA Wire / Scanpix

Tulihingelistel Fleetwood Maci fännidel on nüüd võimalus omandada tükike bändist, sest varalahkunud Christine McVie aarded, suur osa neist seotud Fleetwood Maciga, pannakse oksjonile, vahendab Rolling Stone. 

2022. aastal meie seast lahkunud Christine McVie elust, loomingust ja panusest Fleetwood Maci luuakse esmalt muuseuminäitus, kus meenutatakse varalahkunud legendi. Osa väljapanekust läheb aga hiljem oksjonile. 

Inimesed saavad McVie'le kuuluvaid esemeid lähemalt vaadata alates 30. augustist ning seda saab teha Nashville'is. Lauljatari asjad on näitusel kuni 15. oktroobrini ning juba 16. oktoobril toimub kohapeal ja veebis oksjon nimega «Property from the Life and Career of Christine McVie».

Kokku jõuab muuseumisse ja oksjonile 650 asja, mille seas on nii McVie lemmikinstrumendid kui ka mitmed käsitsi kirjutatud laulusõnad. Näiteks läheb oksjonile orel Hammond XK-5, mida McVie mängis mitmel tuuril Fleetwood Maciga, samuti Yamaha digitaalne orel ja klaver McVie Londoni kodust.

Soetada saab ka lehe käsitsi kirjutatud «Tusk» akordidega, ehkki pole täpselt teada, kelle käekirjaga akordid kirja on pandud, autogrammiga setlist'e, kunsti ja ehteid. 

Osa oksjoni tuludest annetatakse heategevusorganisatsioonidele. 

Laulu «Tusk» akordid.
Laulu «Tusk» akordid. Foto: Julien’s Auctions/Repro
Tagasi üles