Poistebändi ümber lahvatas skandaal: lauljat süüdistatakse jõhkras kuritöös

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Üht kuumimat Lõuna-Korea poistebändi on tabanud uus skandaal, sest lauljat süüdistatakse seksuaalkuritöös.
Üht kuumimat Lõuna-Korea poistebändi on tabanud uus skandaal, sest lauljat süüdistatakse seksuaalkuritöös. Foto: AP Photo/Lee Jin-man, File

Üks Lõuna-Korea kuulsamaid poplauljaid on järsku oma ansamblist vallandatud pärast seda, kui talle esitati süüdistus seksuaalses rünnakus, vahendab The Times. See on uusim skandaal, mis haaranud üle maailma armastatud Korea popmuusika ehk K-popi maailma.

Lauljat esindava agentuuri SM Entertainment sõnul on Moon Tae-il, tuntud lavanimega Taeil, astunud välja ansamblist NCT ja teeb politseiga koostööd.

Detektiivid pole esitanud üksikasju laulja vastu esitatud süüdistuste kohta, välja arvatud see, et need puudutavad naist. Nad on eitanud sotsiaalmeedias levivaid kuulujutte, et lauljat süüdistatakse lapse ründamises.

Moon Tae-il.
Moon Tae-il. Foto: By Kristian Pikner (Own work) [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons

100 miljonit vaatamist

«Oleme hiljuti kinnitanud, et Taeili on süüdistatud seksuaalkuriteos,» ütles SM Entertainment X'is tehtud avalduses. «Uurides fakte, saime aru, et asi on väga tõsine ja otsustasime, et ta ei saa enam meeskonna tegevuses osaleda.»

«Pärast arutelu Taeiliga otsustasime, et ta lahkub tiimist. Taeil teeb praegu politseiuurimisega kohusetundlikult koostööd ja anname täiendavat teavet uurimise edenedes,» lisas agentuur. «Me vabandame sügavalt poleemika pärast, mida meie artist on tekitanud.»

Avaldus kogus vähem kui ööpäevaga ligi 100 miljonit vaatamist.

NCT, mille nimi tähendab Neo Culture Technology, on müünud üle 40 miljoni albumi ainuüksi Lõuna-Koreas, muutes nad üheks kõige edukamaks K-popi kollektiiviks. Nad koosnevad kuuest «allüksusest» nimedega nagu NCT 127, NCT U, NCT Dream ja WayV, mille kaudu NCT 25 liiget roteeruvad.

30-aastane Taeil on üks nende juhtivamaid vokaliste ja ninamehi. Ta liitus ansambliga 2016. aastal. Aasta tagasi võttis ta ansamblist aja maha, sest sai vigastada mootorrattaõnnetuses.

NCT esinemas 2022. aastal Suwonis.
NCT esinemas 2022. aastal Suwonis. Foto: REUTERS/ Heo Ran

Süüdistused peavad olema tõsised

Arvestades, kui kiiresti agentuur laulja vallandas, võib aimata, et noormehe vastu esitatud süüdistused on tõsised. «Taeililt ei ootaks midagi sellist,» kirjutas X-i kasutaja Yen. «See lihtsalt näitab, et me ei tea neist poistest midagi peale nende imidži.»

Juunikuus langesid SM Entertainmenti aktsiad 10 protsenti pärast teateid, et Johnny ja Haechan, kaks teist NCT liiget, olid Tokyos baarineiudega seksipeol osalenud. Neid väiteid eitasid kategooriliselt kõik asjaosalised.

«Oleme juba kogunud piisavalt tõendeid mitmete postituste kohta, mis on seotud nende teemadega,» teatas SM Entertainment, ähvardades kaevata kohtusse sotsiaalmeedia kasutajad, kes seksipeoga seotud kuulujutte levitasid. «Me ei vaata sellistele kuritegudele läbi sõrmede ja võtame juriidilisi meetmeid nende vastu, kes on niisuguse hämaga seotud, ilma leebuse või kokkuleppeta, sõltumata nende rahvusest.»

Teisipäeval nõudsid Lõuna-Korea võimud, et Telegram teeks koostööd, aitamaks piirata seksuaalselt paljastavate süvavõltsingute levimist oma platvormil. Pidades silmas, et seekord pole agentuur süüdistuse saanud laulja kaitseks välja astunud, vaid otsustanud temast lahti öelda, peab Taeili vastu esitatud süüdistusel olema tõsist alust.

Tagasi üles