Edasimüüjad juba susserdavad Oasise piletite eest küsitakse järelturul korraliku sõiduauto hinda

Copy
Oasise debüütalbumi 30. aastapäevaks ilmus Manchesteri seinamaaling Liam ja Noel Gallagherist.
Oasise debüütalbumi 30. aastapäevaks ilmus Manchesteri seinamaaling Liam ja Noel Gallagherist. Foto: EPA / Adam Vaughan / SCANPIX
  • Järelturul hingehinda maksvad piletid võidakse tühistada.
  • Pileteid tohib edasi müüa vaid ametlike edasimüüjate kaudu.
  • Esimesed õnnelikud said piiratud arvu pileteid soetada juba reede õhtul.

Oasise fännidel on põhjust olla nii nördinud kui ka elevil, sest täna hommikul jõudsid kontserdipiletid viimaks vabamüüki. Praeguseks on aga selge, et tohutu nõudlus on teinud piletite ostmise mõningate fännide jaoks tõeliseks majanduslikuks õudusunenäoks, vahendab BBC. 

Briti rokkbänd Oasis teatas teisipäeval oma kauaoodatud taasühinemisest. See tähendab, et vennad Noel ja Liam Gallagher astuvad üheskoos lavale esimest korda pärast nende lahkuminekut 2009. aastal.

Piletid Ühendkuningriigi kontsertidele tulid vabamüüki täna hommikul kell 9 (Eesti aja järgi kell 11), Dublini kontserdile aga kell 8 hommikul, ehkki esimesed õnnelikud said tänu eelmüügi koodidele piiratud arvu pileteid soetada juba reede õhtul, kui piletimüük kolmeks tunniks avati. 

Ent varsti pärast Dublini kontserdi piletimüügi algust oli selgeks saanud, et kõik piletite müümisele orienteeritud saidid on ülekoormuse tõttu kokku jooksnud ning piletite ostmine mõnel juhul suisa mõneks ajaks «seiskunud».

Ühtlasi oli täna hommikuks selge, et kõik reede õhtul pileti soetanud fännid ei soetanud sugugi pileteid vaid endale, vaid võimalikku nõudlust arvestades osteti pileteid ka edasimüümiseks. Nõnda jõudsid juba reede õhtul järelturule piletid, mille väärtus oli 40 korda kõrgem kui pileti tegelik hind ehk suisa 6000 naela. 

Oasis ise on hoiatanud, et piletite edasimüümine väljaspool ametlikke edasimüügiplatvorme või nimiväärtusest kõrgema hinnaga võib viia piletite tühistamiseni, ent paistab, et paljud edasimüüjad ei hooli sellest. 

Ehkki esialgu kuulutas Oasis välja 14 kontserti, on ansambel teada andnud, et suure nõudluse tõttu lisatakse paar kontserti. Kokku peaks järgmise aasta juulis ja augustis Ühendkuningriigis ja Iirimaal toimuvatele kontsertidele saada olema umbes 1,4 miljonit piletit.

Wembley kontsertide piletihinnad algavad 74,25 naelast ja kõige kallimad piletid maksavad rohkem kui pool tuhat naela ehk üle 600 euro, aga selle hinna sisse mahub ka kontserdieelne pidu.

Bändi kodulinnas Manchesteris on piletite hinnad soolasemad. Kõige odavamad piletid maksavad 148,50 naela ning saadaval on ainult seisukohad. Wembleys maksavad seisukohad 151,25 naela ning Cardiffis ja Edinburghis 150 ja 151 naela. Kõige odavamad istekohad Šotimaal maksavad 74 naela ja Cardiffis 73 naela.

Kõige odavamalt saab Oasist kuulama minna Dublini Croke Parkis, kus piletite hinnad algavad 72,80 naelast ehk 86,50 eurost.

Tagasi üles