ÕUDNE Netflixi õudusfilmi võtetel suri koer

Copy
«The Deliverance» jälgib üksikema Ebony Jacksonit (Day), kes võitleb oma isiklike deemonitega ja kolib oma pere uueks alguseks uude koju.
«The Deliverance» jälgib üksikema Ebony Jacksonit (Day), kes võitleb oma isiklike deemonitega ja kolib oma pere uueks alguseks uude koju. Foto: Netflix / Filmikaader

Netflixi värske õudusfilmi võtted ei jäänud puutumata ka tõsielulistest õudustest, paljastab filmi režiissöör. Nimelt suri filmivõtetel koer ning mitu näitlejat viidi ühel või teisel põhjusel haiglasse, vahendab Independent. Mis siis täpsemalt juhtus? 

Režissöör Lee Daniels paljastas, et Netflixi tõestisündinud lool põhineva õudusfilmi «The Deliverance» võtteplatsil juhtus mitu kummalist ja hirmutavat sündmust, sealhulgas leidis aset üks surm. 

Film, mille peaosades on Andra Day, Glenn Close, Aunjanue Ellis-Taylor ja Mo’Nique, jälgib üksikema Ebony Jacksonit (Day), kes võitleb oma isiklike deemonitega ja kolib oma pere uueks alguseks uude koju. Ent uue alguse asemel ootavad perekonda ees kummalised sündmused, mis nõuavad suisa lastekaitse sekkumist ning peagi leiab Ebony end olukorrast, kus ta peab oma laste nimel pidama võitlust elu või surma peale.

Filmi stsenaarium põhineb 2014. aastal ilmunud uudisloole, mis räägib emast, kes väitis, et teda ja tema kolme last piinavad varjukujud ja mustade kärbeste parved.

Nüüd on filmi režissöör tunnistanud, et olukord läks kohati nii veidraks, et meeskond hakkas hommikuti palvetama. «Ma kartsin, et midagi võib juhtuda, aga ma ei tahtnud, et midagi halba juhtuks,» sõnas režissöör intervjuus.

Sellest hoolimata juhtus Danielsi sõnul võtteplatsil üsna mitmeid asju, mis olid tõsiselt hirmutavad. «Filmis on üks stseen, kus lööb kaasa ka minu õde. See oli keemiaravistseen, kus mängisid mu õde ja Glenn Close. Kaks päeva hiljem, pärast keemiaravistseeni filmimist, diagnoositi mu õel kopsuvähk - sõna otseses mõttes,» kirjeldas Daniels olukorda. 

«Ja mu koer suri võtteplatsil,» lisas režissöör. 

Filmis sotsiaaltöötajat kehastav Mo’Nique lisas, et sattus pärast ühe eriti dramaatilise stseeni filmimist haiglasse. Näitleja sõnul tundis ta filmimise käigus ühel hetkel, et ei saa enam hingata. 

Lood hirmutavatest sündmustest on olnud õudusfilmide võtetel üsna tavapärased alates 1973. aasta filmist «The Exorcist», kui võtete ajal suri mitu näitlejat või nende pereliiget. Ka tuli «The Exorcisti» filmimine peatada, kui võtteplats ootamatu elektritulekahju tõttu maha põles, pärast mida kutsuti võtetele preester, kelle ülesandeks oli kurjad vaimud võtteplatsilt välja ajada. 

Tagasi üles