ŠOKK Kontserdi ajal kokku kukkunud räpitäht suri haiglas

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Fatman Scoop (pildil) lausus oma viimased sõnad Hamdeni linnas fännide ees esinedes.
Fatman Scoop (pildil) lausus oma viimased sõnad Hamdeni linnas fännide ees esinedes. Foto: xErikxKabikxPhotography/MediaPunchx

31. augustil suri 53-aastaselt räpitäht Fatman Scoop ehk Isaac Freeman III. Surmani viinud terviserike tabas muusikut just siis, kui ta oli esinemas oma fännide ees. 

1992. aastast tegutsenud Fatman Scoop töötas karjääri jooksul paljude kuulsate artistidega, nende seas Lil Jon, Janet Jackson, Whitney Houston, Pitbull, Skrillex, Timbaland ja David Guetta. Tema koostöö Missy Elliottiga, laul nimega «Lose Control», võitis parima muusikavideo Grammy ning pälvis nominatsiooni parima räpplaulu kategoorias.

Veel samal aastal osales ta Mariah Carey hittsinglil «It's Like That», mis tõi naisele Grammy nominatsiooni parima naispopvokaali kategoorias.

Fatman Scoopi surmast andis teada tema tuurimänedžer DJ Pure Cold. «Raske südamega teatan Isaac Freeman III ehk Fatman Scoopi lahkumisest,» kirjutas Pure Cold. «Sa õpetasid mulle, kuidas olla mees, kes ma täna olen. Armastan sind, Scoop. Aitäh kõige eest, mis sa mulle andsid.»

Pure Cold lisas: «Mul lihtsalt pole sõnu... Sa viisid mind igale poole üle maailma ning lasid mul enda kõrval esineda maailma suurimatel ja võimsaimatel lavadel. Asjad, mida mulle õpetasid, teevad minust selle mehe, kes ma täna olen. Aitäh sulle, ma armastan sind.»

Fatman Scoopi tabas terviseprobleem Connecticutis asuvas Hamdeni linnas esinedes. Hamdeni linnapea Lauren Garrett kirjutas Xis: «Täna Hamdeni kesklinna pargis esinedes tekkis Isaac Freemanil ehk Fatman Scoopil laval terviserike. Ta toimetatakse kiirabiga haiglasse. Me vahendame uudiseid, kui neid tuleb. Palun hoidke teda oma palvetes ja mõtetes.»

Hiljem kinnitati, et Fatman Scoop suri. Väidetavalt olid tema viimased sõnad enne kokkukukkumist: «Kui tulite pidu panema, tehke lärmi!»

Tagasi üles