30 AASTAT TRAGÖÖDIAST Rahvusvaheline draamasari Estonia hukust jõuab täna õhtul Eesti televaatajateni

Copy
Põhjamaade üheks kalleimaks sarjaks tituleeritud «Estonia».
Põhjamaade üheks kalleimaks sarjaks tituleeritud «Estonia». Foto: Pressimaterjal

Täna kell 21.30 jõuab Kanal 2 ekraanile rahvusvaheline draamasari «Estonia», mis käsitleb 1994. aasta septembris Läänemerel toimunud parvlaev Estonia traagilist hukkumist. Sari on valminud koostöös Soome, Rootsi, Eesti ja Belgia produktsioonifirmadega ning põhineb 25 aastat pärast katastroofi avalikuks tehtud uurimiskomisjoni materjalidel.

Duo Media Networks juhatuse esimees Jüri Pihel rõhutab, et sari on oluline ja tõsine projekt, mis kõnetab kõiki eestlasi. «See puudutab eriti just sel kuul, kui möödub kolmkümmend aastat Estonia hukust. See on sari, mis ei pruugi olla kõige lihtsam vaadata ja ei ole võib-olla kõige meelelahutuslikum, kuid see paneb mõtlema elu, inimeste ja igavikuliste asjade üle. See on väärt vaatamine, soovitan väga,» ütles Pihel.

Põhjamaade üheks kalleimaks sarjaks tituleeritud «Estonia» pakub vaatajatele detailset ja mitmekülgset vaadet traagilistele sündmustele, mis mõjutavad tänaseni paljusid peresid Eestis, Soomes ja Rootsis. Sarja igas episoodis jutustatakse laevahuku lugu erineva peategelase silmade läbi – alates päästjatest ja pääsenutest kuni uurijateni. Tegelaskonnas on esindatud nii soomlased, rootslased kui ka eestlased, tuues esile erinevate rahvuste ja valitsuste reaktsioonid ning selle ajastu ühiskondlikud ja poliitilised taustad.

Sarja keskmes on oluline küsimus: kuidas on võimalik, et 852 inimest kaotas elu, kuid keegi pole selle eest vastutusele võetud? «Estonia» tugineb tõsielusündmustele, käsitledes ohvrite, pääsenute, lähedaste ja uurijate isiklikke lugusid, pakkudes samas põhjalikku ülevaadet parvlaeva hukust ning sellele järgnenud uurimisest.

Eestist on sarja kaasatud mitmed filmitegijad, sealhulgas kaasprodutsendid, kaasstsenaristid ja kunstnikud. Samuti osalevad sarjas mitmed tuntud Eesti näitlejad, teiste seas Rain Simmul, Doris Tislar, Gert Raudsepp, Egon Nuter ja Priit Pius. Erilise tähelepanu all on sarjas osalenud «Estonialt» pääsenud meeskonnaliige Timmo Võõsa, kes astub üles massistseenides.

Draamasari «Estonia» jõuab Kanal 2 ekraanile koostöös Teliaga ning on eetris esmaspäevast neljapäevani kell 21.30. Järelvaatamisvõimalus on ainult Telia klientidel.

Tagasi üles