HULLUMEELNE Porgandpaljas pedofiil põhjustas filmivõtetel plahvatuse

Copy
Sotsiaalmeedias levib mitmeid kesise kvaliteediga videoid plahvatuses O2 Arena lähedal.
Sotsiaalmeedias levib mitmeid kesise kvaliteediga videoid plahvatuses O2 Arena lähedal. Foto: Kuvatõmmis
  • Võtetel plahvatas muuhulgas ka kaubik, mille peal olid BBC World Newsi kleepsud.
  • Osa meeskonnast loobus filmimisest, kui pedofiilist filmimehe isik avalikuks tuli.
  • Koostööst loobunud meeskonnaliikmed arvavad, et tegelikult mingit filmi polegi.

Nädalavahetusel toimus Londonis O2 Arena lähedal tohutu plahvatus. Kohalikud olid hirmul, et plahvatanud on pomm, ent nüüd on selgunud, et plahvatus oli hoopiski tahtlik ja planeeritud filmivõteteks, vahendavad BBC ja Daily Mail.

Nimelt on O2 Arena lähedal toimunud plahvatuse taga hoopis süüdimõistetud pedofiil, kes lasi Thamesi ääres filmides õhku osa kaubikust, ja oli filmimise ajal porgandpaljas. Alastioleku ja plahvatuse põhjenduseks toodi kaskadööritrikk.  

Esialgu tagasihoidlikuks kavandatud plahvatus levis aga kontrollimatult ning külvas kohalike elanike hulgas tohutult paanikat. 

Nüüd on teada, et plahvatuse taga oli 38-aastane seksuaalkurjategija nimega Jacky Jhaj. Jhaj mõisteti 2016. aastal neljaks aastaks vangi, sest astus seksuaalvahekorda kahe 15-aastase tüdrukuga. 

Allikate sõnul filmis pedofiil stseeni oma filmi «Project Dover» jaoks ning stseenis oli näha Jhaji istumas porgandpaljalt kirjutusmasina taga, tema ümber maas sajad ajalehed. Jhaj suitsetas ning raputas demonstratiivselt sigaretituhka maha kuni paari hetke järel lahvatasid leekidesse nii politseiauto, politseikaubik kui ka BBC World News kaubamärgiga kaubik. 

Ehkki võtetel plahvatas muuhulgas ka BBC World News kaubik, eitab BBC igasugust seost filmiga. 

Praeguseks on ka teada, et filmimine sai alguse juba 24. augustil, kuid lõpetati üsna kiiresti, kui groteskset kaabakamaski kandnud Jhaj esimest korda oma näo paljastas. Osa võttemeeskonna liikmeid tundis Jhaji nimelt ära, misjärel loobus valdav osa meeskonnast tööotsast ning lahkus võttelt. 

Jhaj, kes oli end seni tutvustanud nimega Toby, pakkus seejärel meeskonnaliikmetele suisa 5000-naelast tasu, et need filmimist jätkaksid, kuid teadaolevalt loobus enamik meeskonnast siiski pakkumisest, misjärel palkas Jhaj eriefektide kunstnikud ja tehnikud hoopis Ida-Euroopast lootuses, et nad ei ole tema varasema elu ja kuritegudega samavõrd hästi kursis.

Ka on ilmsiks tulnud, et võtetel oli lõhkeaineid palju enamaks kui üheks plahvatuseks, küll aga ei plahvatanud osa, ning esimene plahvatus toimus alles kolm minutit pärast planeeritud momenti. Ühtlasi takistati lepinguliste tuletõrjujate juurdepääsu võtetele, kuni plahvatus päriselt toimunud oli.

Ühe allika sõnul oleks võinud olukord osutuda veelgi hullemaks, kui tuletõrjemeeskond oleks planeeritud ajahetkel võtteplatsile tormanud, sest sel juhul oleks ka kogu tuletõrjemeeskond plahvatuse keskmesse sattunud.

Üks filmiga seotud allikas rääkis väljaandele Daily Mail, et tõenäoliselt on Jhaj saanud valenime all loa luua filme või siis on ta vähemalt varjanud oma tegelikku identiteeti filmiettevõtete eest ning ajanud asju produktsioonifirma alt, mis ei ole tema nimega seotud. 

Kõnealuse filmi puhul peab allikas võimalikuks, et tegelikult on filmimine vaid kattevari ning Jhaji tegelik eesmärk oli lihtsalt BBC-le, politseile ja ajakirjandusele keskmist sõrme näidata. «Eks ta arvab, et tema kuritegude paljastamine on üks suur tema vastu suunatud vandenõu,» sõnas allikas. 

Tagasi üles