Vehib vändaga ja on valmis tapma: Andrew Tate'i järgi tehti aasta hirmsaim õudukategelane

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Vehib vändaga ja on valmis tapma: James McAvoy õuduspõnevikus «Ära räägi kurja» («Speak No Evil»).
Vehib vändaga ja on valmis tapma: James McAvoy õuduspõnevikus «Ära räägi kurja» («Speak No Evil»). Foto: Filmikaader

Rumeenias kinni peetud ning peagi kohtu ette astuv Andrew Tate mõjub nii hirmutavalt, et ta inspireerib isegi õudusfilmide tegelasi. Üks selle aasta oodatumaid kõhedikke on «Speak No Evil», kus ähvardavat psühhopaati kehastav James McAvoy leidis enda sõnul eeskuju just Andrew Tate'ist.

«Speak No Evili» näol on tegemist Taani režissöör Christian Tafdrupi samanimelise 2022. aasta filmi uusversiooniga. Ingliskeelse versiooni stsenaristiks ja lavastajaks on James Watkins («Eden Lake») ning lisaks McAvoyle löövad selles kaasa Mackenzie Davis, Scoot McNairy ja Aisling Franciosi.

McAvoy tunnistas Empire'iga rääkides, et skandaalne Andrew Tate oli Paddy tegelaskuju loomisel üks lähtepunkte. «Üks asi, mida tahtsin tegelaskuju mängimisel ära kasutada, oli mõte, et ta on nagu Inglismaa West Country piirkonna Andrew Tate.»

Näitleja tunnistas, et tema tegelane Paddy on nagu selline tüüp, kes tahabki õpetada, kuidas jälle mees olla. «Aga ta teeb viisakat nägu, mida Andrew Tate eriti teha ei oska. Paddy on piisavalt kena, et jätta muljet, et ta pole niisugune tüüp. Aga ta esitab sulle väljakutse ja küsib: «Kas sul on piisavalt suur riist, et minuga napsu võtta?» või «Vabandust, see kõik on sulle liiga karm, sest sa ei suuda elada pärismaailmas.»»

McAvoy tahtis kinolinale tuua sadistliku, toksiliselt maskuliinse tüübi. «Paddy on maskuliinne ja vehib riistaga, aga natuke pehme ka. Veidi nagu Ray Winstone filmis «Sexy Beast», keda ei huvitanud, et tema õllekoht ripub, sest tal oli mehena hirmus mugav olla.»

Andrew Tate'i üle iroonitses ka reegleid murdva Rumeenia filmitegija Radu Jude must komöödia «Ärge oodake maailmalõpust liiga palju», mille peategelane tegi vulgaarseid Tiktoki videosid ning kasutas filtrit, mis andis talle Andrew Tate'i näo.

Tagasi üles