Magusa häälega Inglismaa laulja suri 52-aastaselt

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Danielle Moore liitus Crazy P'ga aastal 2002.
Danielle Moore liitus Crazy P'ga aastal 2002. Foto: Kuvatõmmis

Inglismaalt pärit elektroonilise muusika bänd Crazy P andis sotsiaalmeedias teada, et reedel suri nende laulja Danielle Moore, kes liitus bändiga 2002. aastal. 1995. aastal kokku tulnud bänd on välja andnud kaheksa albumit.

«Teatame raske südamega uskumatut ja šokeerivat uudist, et meie ilus Danielle Moore suri ootamatutel ja traagilistel asjaoludel. See juhtus 30. augusti pärastlõunal. Me ei suuda seda uudist ise ka uskuda ja teame, et teiega on samamoodi. Ta andis meile nii palju ja me armastame teda meeletult. Meie südamed on murtud. Vajame aega, et juhtunut seedida. Danielle elas elu, mida juhtisid armastus, kaastunne, kogukond ja muusika. Ta elas nii suurt elu. Me jääme teda kogu südamest igatsema,» kirjutas bänd Instagramis.

Moore'ile avaldasid teiste seas austust JD Twitch, Róisín Murphy ja Sister Bliss. «Üks kõige ilusamaid hingi üldse on meie seast lahkunud,» kirjutas X'is Murphy.

Manchesteris sündinud Moore liitus Crazy P'ga, mis toona kandis vulgaarsemat nime Crazy Penis, 2002. aastal. Bändi kuulusid esialgselt Chris Todd ja Jim Baron, kes tundsid teineteist Nottinghami ülikooli kaudu. Hiljem võtsid nad liikmeid juurde, nende seas Moore, bassimängija Tim Davies ning löökpillimängija Mav Kendricks.

Nad tegid lepingu Manchesteri plaadifirmaga Paper Recordings ning andsid aastatel 1998-2019 välja kaheksa albumit, sealhulgas «24 Hours Psychedelic Freakout» ja «A Nice Hot Bath With....» Nende singlitest teatakse 1996. aasta debüüti «Digging Deeper» ning «There's a Better Place'i». 2008. aastal võtsid nad lühema nime Crazy P.

Crazy P'l oli eriti suur fännibaas Austraalias, kus nad on korduvalt tuuritanud. Nad on üles astunud mitmetel suurtel festivalidel. Viimati võis neid kontserti andmas Lost Village'i festivalil. 

Tagasi üles