Teatris käiakse järjest rohkem

Copy
Balletiklassika töötab: Estonia «Luikede järv» oli möödunud aasta enim vaadatud lavastus.
Balletiklassika töötab: Estonia «Luikede järv» oli möödunud aasta enim vaadatud lavastus. Foto: Jack Devant

Eestis tehti möödunud aastal rekord nii teatrikülastajate kui ka -tegijate arvus. See selgus esmaspäeval Tartus esitletud aastaraamatust «Teatrielu 2023».

Enimkülastatud teatrite hulka kuuluvad endiselt rahvusooper Estonia, Vanemuine ja sõnateatritest Eesti Draamateater, mis püstitas möödunud aastal külastuste arvuga oma senise rekordi. Eraetendusasutustest kogusid enim vaatajaid Vana Baskini Teater, Piip ja Tuut Teater, VAT Teater ning kahe lavastusega Delfi Meedia.

Enimkülastatud lavastused olid rahvusooper Estonia «Luikede järv» (18 940 külastajat 13 etendusel), Eesti Draamateatri «Café Théâtral» (18 198 külastajat 45 etendusel) ning Delfi Meedia «Lotte ja kadunud jõuluvana» (16 752 külastajat viiel etendusel).

Arvude maagia ütleb veel, et mullu oli teatrikülastusi kokku üle 1,3 miljoni (1 325 516), seda mängukavas olnud 715 lavastuse kohta. Uuslavastusi oli neist 270. Kõigi nimetatud arvudega jõudis Eesti teater kenasti järele koroonaeelsele 2019. aastale, vahepealsetest aastatest rääkimata.

Tagasi üles