ESIETENDUS LOS ANGELESES Ameeriklased tegid eestlastest ja laulvast revolutsioonist armastusmuusikali

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
«Singing Revolution The Musical» jutustab kirgliku armastusloo Europopi ning Eesti ajaloo tähtsündmuse taustal.
«Singing Revolution The Musical» jutustab kirgliku armastusloo Europopi ning Eesti ajaloo tähtsündmuse taustal. Foto: Promopilt

Eesti lühiajaloo tähtsündmusest laulvast revolutsioonist on valminud südamlik muusikal. «Singing Revolution The Musical» esietendub 15. jaanuaril Los Angeleses.

Muusikali «Laulva revolutsiooni» lõid Ameerika helilooja, koreograaf ja teatrilavastaja Tony Spinosa ning Iirimaalt pärit filmirežissöör ja stsenarist James Bearhart. Lavastajaks on auhinnatud Jonathan O'Boyle.

«Särtsaka Europopi saatel lahti hargnev «Laulev revolutsioon» on armastuslugu, mida inspireerisid uskumatud sündmused Eesti revolutsioonist, kui rahvus laulis end Nõukogude valitsemise alt vabaks. Tony Spinosa ja James Bearharti võimas muusikal, mille lavastas Jonathan O'Boyle, meenutab meile, et kui meie hääled harmoonias ühinevad, on meil vägi vormida oma tulevik ning muuta maailma,» räägib muusikali ametlik tutvustus.

Kirjelduse järgi on muusikali peategelaseks eestlane Taavi, kes armub Nõukogude komandöri tütresse Sofiasse. Kui riigis pinged süvenevad, inspireerib Taavi oma kaasmaalasi oma vabadust nõudma lauluga. «Ent kui ülestõus ähvardab armastajapaari lahku ajada, kas Taavi ja Sofia armastus jääb kestma?» selgitab tutvustus keskset konflikti.

Spinosa on aastaid tagasi öelnud, et muusikal on mõeldud ameeriklastele. Aga juba 5. septembril tehakse muusikalile Londoni West Endi Savoy teatris väike tutvustav läbimäng.

Tagasi üles