NÄDALA PLAAT Uus Nick Cave – plaadiaasta üks vaieldamatuid kõrghetki

Copy
Nick Cave on eelkõige tuntud kui ansambli Nick Cave & the Bad Seeds juhtfiguur, kuid ta on lisaks laulja, kirjanik ja helilooja, kes on astunud üles ka näitlejana.
Nick Cave on eelkõige tuntud kui ansambli Nick Cave & the Bad Seeds juhtfiguur, kuid ta on lisaks laulja, kirjanik ja helilooja, kes on astunud üles ka näitlejana. Foto: Martin Harris/capital Pictures

Koosluse Nick Cave & The Bad Seeds kaheksateistkümnenda albumi ebamaiselt kaunis ja liigutav avalugu «Song of The Lake» on üks sellistest harvadest paladest, mis mähivad su endasse esimese kolme sekundiga ja lahti enam ei lase. See pole mõistagi mingi neurootiline klammerdumine, see on ühest küljest suisa igavikuline tseremoonia ja sümfoonia, teisalt midagi isiklikke hingekeeli hellalt, kuid jõuliselt puudutavat.

Klaver, süntesaator, bass, orkestreering ja Cave'i enda pisut rahutukstegev dünaamika. See pole protest ega itk. On nii nagu on, armastus ja kaotused on elu osa. Nii need asjad on seatud. Ühtlasi on tegemist ideaalse sissejuhatusega Nick Cave & The Bad Seedsi ühele tugevamale plaadile ja ühtlasi tänavuse plaadiaasta ühele absoluutsele tipule.

Tagasi üles