KUIDAS MEELDIB? Räppar andis Queeni rokihitile «We Will Rock You» uue hingamise

Copy
Megan Thee Stallion
Megan Thee Stallion Foto: Taavi Sepp
  • Legendaarne spordivõistluste hümn «We Will Rock You» on saanud täiesti uue kõla.
  • Ka originaalreklaamis lõid kaasa tolle aja suurimad staarid, sh Beyonce ja Britney Spears.
  • Pepsi jaoks on see esmaklassiline reklaam, mis jääb meelde.

Kui on kaks laulu, mida mängitakse pea igal spordivõistlusel, on need Queeni surematud rokihitid «We Will Rock You» ja «We Are The Champions», mille saatel on igaüks vähemalt korra elus juubeldanud. Nüüd on legendaarne spordivõistluste hümn «We Will Rock You» saanud aga täiesti uue kõla. 

Nimelt on räppar Megan Thee Stallion loo ette võtnud ning sellele Pepsi reklaamis uue hingamise andnud. 

Gladiaatorivõitlustest inspireeritud muusikavideos on näha, kuidas Pepsi-purk muutub kolosseumiks, kus rahvas trampides ja plaksutades «We Will Rock You» saatel NFLi gladiaatoritele ehk Travis Kelcele, Josh Allenile, Derrick Henry'le ja Justin Jeffersonile kaasa elab.

Seejärel tõuseb Megan Thee Stallion, kes kogu üritust juhatab, ja nõuab väravate avamist, misjärel lastakse areenile tiigrid. Seejärel hakkab räppar «We Will Rock You» viisil räppima. Video lõpus ilmneb, et kolosseum ei olnudki tegelikult kolosseum, vaid hoopiski jalgpalliväljak.

Siiski ei reklaamita vaid Pepsit ja NFLi, vaid ka Ridley Scotti suurfilmi «Gladiaator II», mis novembris kinodesse peaks jõudma. 

Ka ei ole tegemist sugugi originaalse kontseptsiooniga, vaid 2004. aastal ilmunud Pepsi reklaami uusversiooniga, mis omakorda oli inspireeritud kassahitist «Gladiaator». Originaalreklaamis lõid kaasa tolle aja suurimad staarid, sealhulgas Britney Spears, Beyonce, P!nk ja isegi Enrique Iglesias, kes rokkisid samuti «We Will Rock You» saatel.

Originaalreklaam siiski ametlikult eetrisse kunagi ei jõudnud ning sellele hakati tähelepanu pöörama alles aastaid hiljem, kui video internetis viraalseks läks. 

«Gladiaatorile» viidatakse ka uusversiooni lõpus, kui Travis Kelce reklaami lõpus Russell Crowe kuulsat lauset 2000. aasta filmist tsiteerib ja küsib: «Are you not entertained?»

Reklaami autorid Paramount Studiost usuvad, et reklaam juhib tähelepanu kõigele, mis on praegu popkultuuris oluline. «Megan Thee Stallion ja Travis Kelce ning Josh Allen panevad inimesed tähelepanu pöörama. Pepsi jaoks on see esmaklassiline reklaam ja see on sedalaadi reklaam, mis jääb meelde,» Paramounti reklaamijuht John Halley intervjuus Varietyle.

Reklaamijuhi sõnul on reklaam töös olnud juba aasta, sest esimest korda pöördus Pepsi Paramounti poole möödunud aasta septembris. Plaan oli teha «Gladiaator II» reklaam, mida saaks lõigata erineval viisil, et see sobiks nii televisiooni kui ka sotsiaalmeediasse. Protsessi oli kaasatud ka režissöör Ridley Scott. 

Ehkki suurejoonelise reklaami täpne maksumus ei ole teada, on teada, et suurkorporatsioon PepsiCo, mis muuhulgas toodab karastusjooki Pepsi, panustas möödunud aastal reklaami enam kui 181 miljonit dollarit, kuid ühtki sellise kaliibriga reklaami möödunud aastal ei tellitud. 

Pepsi purgid.
Pepsi purgid. Foto: Michael M. Santiago
Tagasi üles