MIS EDASI? Suurfilmile vee peale tõmmanud Joaquin Phoenix avas viimaks suu

Copy
Joaquin Phoenix Veneetsia filmifestivalil.
Joaquin Phoenix Veneetsia filmifestivalil. Foto: REUTERS / Yara Nardi / Scanpix

Oscariga pärjatud näitleja Joaquin Phoenix loobus viimasel hetkel Todd Haynesi romantilisest geifilmist, mis pani filmiga seotud isikud raskesse seisu. Nüüd avas Joaquin Phoenix esimest korda pärast skandaalset lahkumist suu.

Pealkirjata projekt, mille valmimisele Phoenix kaasa aitas, on hetkeseisuga peatatud, sest Phoenix, kes oli filmiga tihedalt seotud, loobus filmist vaid viis päeva enne filmimise algust. Tegemist oli ajastufilmiga, mille keskmes on väidetavalt homoseksuaalne armusuhe 1930. aastatel politseiniku ja põlisameeriklasest põgeniku vahel.

Phoenixi kõrval pidi filmis kaasa tegema ka Danny Ramirez, kes on tuntud sellistest filmidest, nagu «Top Gun: Maverick» ja peagi ilmuv «Captain America: Brave New World».

Filmiga seotud isik tunnistas väljaandele The Hollywood Reporter toona, et kogu meeskond oli löödud ning teadaolevalt oli filmile selleks hetkeks kulutatud seitsmekohaline summa, mida polnud lootustki tagasi saada. 

Paar päeva tagasi oli Joaquin Phoenix aga esimest korda pärast projektile vee peale tõmbamist kaamerate ees kommentaare andmas. Vähemalt loodeti, et ta annab viimaks mõne vastuse. 

Nimelt viibis Phoenix filmi «Joker: Folie À Deux» pressikonverentsil koos režissöör Todd Phillipsi ja kaasnäitleja Lady Gagaga, kus jagas ka haaravaid üksikasju oma ettevalmistuse kohta, et järjefilmis taas Jokeri rolli mängida.

Ehkki pressikonverents puudutas hoopis teist filmi, olid nii suunamudijad kui ka ajakirjanikud uudishimulikud nimetu filmi suhtes. Nõnda leiti ka hetk, kus muude küsimuste vahel küsida üks küsimus skandaalse projekti kohta.

Selle asemel, et küsimusele vastata, püüdis Phoenix vastuste andmisest hoopiski mööda puigelda. 

«Ma selgitaksin hea meelega olukorda enda vaatenurgast, kuid teised filmiga seotud isikud ei ole siin, et oma osa välja öelda, nii et see lihtsalt ei tundu õige,» ütles ta Veneetsia filmifestivalil, kui temalt pressikonverentsil kommentaari paluti. 

«Ma pole kindel, kuidas minu kommentaar siinkohal kasulik oleks. Nii et ma arvan, et ma ei kommenteeri olukorda hetkel,» lisas näitleja. 

Joaquin Phoenix Veneetsia filmifestivalil.
Joaquin Phoenix Veneetsia filmifestivalil. Foto: Alec Michael via ZUMA Press / Scanpix

Todd Haynesi esindaja ütles vahetult pärast pressikonverentsi väljaandele Entertainment Weekly, et režissöör «ei saa kommenteerida» Joaquini väljaütlemisi Itaalias.

Spekuleeritakse, et alternatiivsed rollitäitjad on laual, ent probleem on selles, et filmi rahastajad nõuavad, et Phoenixi rolli peaks üle võtma teine sama kaliibriga näitleja. Samas on üsna keeruline nii üürikese etteteatamisega leida sama kaliibriga näitlejat, sest kõikvõimalikud kandidaadid on mõne muu projektiga juba seotud.

Praeguseks on ka selgeks saanud, et see pole esimene kord, kui Joaquin Phoenix on seda tüüpi trikke püüdnud teha, ent see on esimene kord, kui tal see päriselt õnnestunud on. Nimelt üritas Phoenix 2019. aastal viimasel hetkel taganeda oma rollist «Jokerina», mis tõi talle muu hulgas parima meesosatäitja Oscari. Ka püüdis ta viimasel hetkel loobuda rollidest filmides «C’mon C’mon» ja «Napoleon», kuid väidetavalt rahunes Phoenix siiski lõpuks maha ning filmid tehti lõpuni.

Tagasi üles